maanantai 27. huhtikuuta 2020

Enkat paukkuu virtuaalikisoissa.


Tänä keväänä ja varmaan tulevana kesänäkin moni juoksija osallistuu virtuaalisiin tapahtumiin, tai kisaa itseään vastaan muuten vaan.
Näin mekin tehdään. Tällä hetkellä on menossa Runner's High Virtual Race 2020 1.0 ja toukokuun alusta alkaa saman homman kakkos osa.
Jotenkin sitä saa itsensä piiskattua parempiin suorituksiin, kun takana on edes ajatus kisasta ja niistä muista kisaan osallistujista. Haluaahan sitä olla tulostaulukossa jollain muulla sijalla kuin jumbona. Vaikka pääasiassa teemme rauhallisia peruskuntolenkkejä, niin välillä kisakuume nousee ja sitä myötä halu parantaa edellistä aikaa.

Täytyy kyllä myöntää että ikävä on oikean kisapäivän tunnelmaa, kannustusta ja ystäviä. Oispa ihanaa saada taas jakaa kisatunnelmat tuoreeltaan ystäväporukan kanssa, sekä nähdä ja kuulla ne iloiset ilmeet hyvin sujuneista juoksuista. Niiden aika on sitten myöhemmin. Kai se kuitenkin on niin, että sitten niitä hyviä hetkiä taas arvostaa, kun ne on joksikin aikaa viety meiltä pois.

Virtual Racen tiimoilta on tehty enkkoja vitosella ja maililla kuluneella viikolla.
Mulla oli tarkoitus tehdä lauantaina kympin hyvä aika Helsinki10 juoksupäivänä, mutta liian kovan alun takia usko omaan itseen hupeni samaa rataa jaksamisen kanssa.
Pysäytin kellon 5 km kohdalla ajassa 00.28.45, eli 1 min 2 sek parannus edelliseen parhaaseen aikaan. Tässä kohtaa voi todeta että pk lenkit eivät ole menneet hukkaan. Olin todella iloinen uudesta ennätyksestä.


Loput 5 km päätin juosta kotiin verkkana ja laitoin kellon uudelleen päälle kotimatkan ajaksi. Kotiin päästyäni huomasin juosseeni loput 5 km ajassa 00.32.59 ja mikäs sen hauskempaa kuin huomata että samalla lenkillä tuli myös kympin enkka. Edelllinen kympin paras aika on ollut 1.07 ja rapiat. Uusi aika on nyt sitten 1.01.44. Ohuesti harmittaa etten saa tuota uutta kympin enkkaa Virtual Racen tuloksiin, koska se on kellotettu kahdessa erässä. Ei auta muu kuin juosta uusiksi ensi viikolla.



Jussilla on ollut vähän vaikeampi aika nyt treenaamisen suhteen, kun äidin äkillinen pois meno on johtanut ajatukset muualle ja tuonut stressiä. Asioiden järjestely ja hautajaiset tässä haastavassa Korona tilanteessa ei ole helpoimmasta päästä.
Jussi on kuitenkin juossut hyviä lenkkejä, vaikka itse ei olekaan välttämättä ollut aina tyytyväinen. Surutyö jatkuu ja voimat palautuvat pikkuhiljaa takaisin.


Eilen kävimme Laaksolahden (Espoo) radalla treenaamassa. Tarkoituksenani oli tehdä intervallityyppistä vauhtileikittelyä, mutta viikon sisään kaksi pitkää lenkkiä ja tiukka kympin rutistus oli kyllä vienyt naisesta mehut, niin että juoksu oli todella vaikeaa. Päätin sitten vain totutella uusiin kenkiin ja tehdän tekniikkatreeniä sekä kehonherättelyä sillä aikaa kun Jussi teki omaa treeniään.




Jussi päätti lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja juoksi oman mailin ennätyksensä sekä Cooperin testin. Maili tietysti kirjattiin Virtual Raceen parannettuna aikana 00.08.14 ja Cooperin testi jäi itselle muistiin, josta on hyvä lähteä parantamaan. Mailin aikaan Jussi oli todella tyytyväinen. Tällä viikolla vielä kuulemma kympin ajan parannus, niin sitten on Virtual Race 2020 1.0 valmis.




Itse menetin viikolla työmatkajuoksuneitsyyden, kun juoksin töistä kotiin ihanassa auringon paisteessa. Matkaa kertyi 14.68 km ja aikaa kului 1.56.34. Aiemmin asuttiin niin lähellä mun työpaikkaa ettei viitsinyt vaivautua juoksemaan, mutta nyt kun on kunnon matka niin tuosta tulee oikein hyvä pitkis. Tota aikaa lähdetään sitten lyhentämään jatkossa.


Tossa aiemmin jo mainitsinkin uusien kenkien sisäänajosta. Kävin siis sunnuntaina Koronaa uhmaten urheiluliikkeessä sovittelemassa juoksukenkiä. Kovasti on poltellu uusien hankkiminen ja mieli tehnyt Hokan kenkiä. Uudet Hokan Clifton 6 kengät tuli ostettua, kun olivat alennuksessakin. Nyt vain totuttelemaan niihin ja kilsoja kovasti alle.




Aikanaan tämä yksin juoksentelu ja turvavälien pitäminen loppuu ja saamme taas nauttia toistemme seurasta. Siihen asti pysytään terveinä ja pestään käsiä!

2 kommenttia:

  1. Pieni sattuma että juuri kirjoitin samasta aiheesta :D Tosin en todellakaan tiennyt että olisi tulossa virtuaalikisan 2.0 versio toukokuussa, kuten tästä tekstistä ymmärsin!

    Onnittelut PB:stä :)

    VastaaPoista
  2. Hauska sattuma tosiaan. Monelle juoksijalle tosin ajankohtainen aihe. Kiitos onnitteluista!

    VastaaPoista

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...