maanantai 6. heinÀkuuta 2020

HyviÀ ja huonoja treenejÀ...

 

TĂ€llĂ€ kertaa aloitan uuden postauksen kuvalla, joita ei kovinkaan paljon ole tÀÀllĂ€ nĂ€hty. Olen muissa vaatteissa kuin lenkkivaatteissa. Omistan siis tavalllisiakin vaatteita 😃. Kuva on otettu Hangon uimarannalla ilta valaistuksessa. Horisontti vĂ€hĂ€n kallellaan, mutta ei anneta sen hĂ€iritĂ€. 
Lomaa on viikko jÀljellÀ ja sen vietÀmme kotioloissa, kuten kuluneen viikonkin.

Olemme siirtyneet autoilussa uuteen aikakauteen ja vihreÀmpÀÀn vaihtoehtoon. Vaihdoimme autoa ja valitsimme kÀyttövoimaksi kaasun. VÀhÀpÀÀstöistÀ ja luontoa sÀÀstÀvÀÀ, sekÀ edullisempaa kuin bensiini. Toki valtio rokottaa siitÀ ettÀ ostetaan edullisempaa polttoainetta, vaikka se luontoystÀvÀllistÀ onkin. KÀyttövoimavero (tai mikÀ se on nimeltÀÀn) pitÀÀ kuitenkin maksaa. Nyt kuitenkin kaasutellaan kaasulla.

TÀllÀ viikolla kÀvimme taas jalkapallo-ottelussa. Nyt vastakkain olivat HJK ja PK-35 Vantaa. Tasainen ottelu oli ja tasapeliin 0-0 pÀÀttyikin. Ihan mukavaa seurattavaahan tuo on ja itseasiassa helpompaa seurattavaa kuin jÀÀkiekko. En nyt kuitenkaan vielÀ ihan fudisfaniksi ala. Jussi on ostanut kausikortin PK-35:n peleihin tukeakseen paikallista joukkuetta.



On me tÀllÀ viikolla treenattukin, eikÀ vain oltu penkkiurheilijoita.
Torstaina lÀhdin juoksemaan ajatuksena tehdÀn n. 10 km lenkki. Juoksu kulki kuitenkin aika kivasti, joten pÀÀtinkin pitkÀstÀ aikaa laittaa lihakset ja keuhkot töihin ja tein kisavauhtisen 5 km lenkin. Vitonen kulki aikaan 00.29.05. Ihan tyytyvÀinen olin, vaikka pikkuisen parempi aika on kyllÀ minulla olemassa jo tÀltÀ kesÀltÀ. MaksimikestÀvyyttÀ on tullut nyt vÀhemmin tehtyÀ, koska juoksutapahtumat ovat siirtyneet ja nyt treenataan peruskuntoa. VÀlillÀ on kuitenkin ihan hyvÀ tehdÀ nÀitÀkin harjoituksia.

Jussi kÀvi saman pÀivÀnÀ juoksemassa 10 km lenkin kevyesti pk vauhdilla. Jussi oli tyytyvÀinen juoksunsa kulkuun, kun hengitys ja jalat toimivat hyvin.

Lauantaina valmistuduin pitkĂ€lle lenkille. Otin mukaan juomaa riittĂ€vĂ€sti, eli vettĂ€ ja Jaksamisjuomaa. Molempia 0,5l. Minulla on juoksuvyö, johon mahtuu kaksi 0,5l lötköpulloa sekĂ€ muuta mukaan tulevaa, kuten puhelin ja avaimet. 
Ongelmat alkoivat heti alussa. Aiemmin en ole kantanut mukanani kahta pulloa, joten vyö oli melko painava. Se ei pysynyt yllÀni niinkuin toivoin, vaan sain kokoajan korjailla sitÀ ja se hÀiritsi juoksua. Juostessani pÀÀtin ettÀ hankin juoksuliivin, johon saa pullot mukaan helpommin. Liivi on nyt tilauksessa, siitÀ lisÀÀ seuraavassa postauksessa.




EihÀn se lenkki muutenkaan kulkenut niinkuin olin toivonut ja ajatellut. Tarkoituksena oli juosta n. 15km, mutta palasin kotiin juostuani 11,5 km. TÀstÀkin matkasta osan kÀvelin. EipÀ sitÀ kannata vÀkisin juosta jos ei millÀÀn kulje. TÀllÀ kertaa ei vain ollut voimia juoksuun. Luulen ettÀ ongelma johtui melko kevyestÀ syömisestÀ edellisinÀ pÀivinÀ.
Sen verran kuitenkin jÀi vielÀ lenkistÀ energiaa jÀljelle ettÀ tein keskivartalon lihaskuntotreeniÀ kotiin palattuani.






TÀstÀ lenkistÀ tuli todellakin hidas ja matalasykkeinen ja pitkÀ lenkki ainakin ajallisesti, sainhan siihen kulumaan aikaa 1:28:13. Lenkkeilin lempireittiÀni, joka kulkee Espoossa Jupperinrantaa pitkin ja menee Vantaan puolelle HÀmeenkylÀÀn. SiellÀ on niin kaunista, kauniita taloja ja hyvin hoidettuja pihoja. NiitÀ on ilo katsella juostessaan. PitkÀjÀrvi on kaunis, tosin tÀllÀ kertaa tuulinen ja pilvinen ilma saa kuvan nÀyttÀmÀÀn harmaalta.






Sunnuntaina eli eilen lĂ€hdin hetken mielijohteesta @juoksujalkavipattaa kokoon kutsumalle polkujuoksulenkille KuusijĂ€rvelle. Poluilla en ole ennen kĂ€ynyt ja teki kyllĂ€ hyvÀÀ tĂ€llaiselle asfalttijuoksijalle mennĂ€ vĂ€lillĂ€ epĂ€tasaisessa maastossa. PerĂ€pÀÀn pitĂ€jĂ€ minusta tuli heti alkuvaiheessa parin muun kanssa, koska mukana oli todellisia polkukiitureita. Se ei haitannut mitÀÀn, sillĂ€ tunnelma oli kiva ja muut odottelivat meitĂ€ hitaampia aina sopivin vĂ€liajoin. Tavallisilla lenkkareilla mĂ€rkĂ€ metsĂ€ oli kyllĂ€ aika liukas ja nyt mietinkin ettĂ€ jospa sitĂ€ hankkisi polkujuoksukengĂ€t. TĂ€ytyy lĂ€hteĂ€ kiertelemÀÀn kauppoja ja alennusmyyntejĂ€. Saatan joskus lĂ€hteĂ€ poluille uudelleenkin. 
Kastuimme kunnolla lenkin aikana, sillÀ Esteri avasi hanat ja kasteli meidÀt. Liikkuessa onneksi ei tule kylmÀ ja autossa odotti kuiva paita, joten pÀÀsin kotiin sen enempiÀ kylmettymÀttÀ. Polkuilimme 10,5 km.





Jussin sunnuntailenkki oli 10 km pituinen, vaikka tarkoituksena oli juosta pidempi. TĂ€llĂ€ kertaa oli Jussin vuoro kĂ€rsiĂ€ huonosta jaksamisesta. NĂ€itĂ€ vĂ€lillĂ€ tulee, onneksi seuraava lenkkikerta on varmasti jo parempi. 

MeidÀn kesÀÀn kuuluu myös tÀnÀ kesÀnÀ, ja varmaan tulevinakin, omien yrttien, chilien, mansikoiden ja tomaattien kasvattaminen. TÀltÀ nÀyttÀÀ tÀllÀ hetkellÀ meidÀn omavarainen kasvusto. Ensi kesÀlle on jo hyvÀt suunnitelmat miten tÀtÀ kehitetÀÀn, mutta siitÀ sitten joskus lisÀÀ.





Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...