maanantai 29. kesäkuuta 2020

Lomailijan kesätreenit


Kaksi viikkoa nyt kesälomaa takana. Päätimme että loma vietetään siten että sekaan mahtuu treenaamisen lisäksi muutakin. Välillä on hyvä tuulettaa pääkoppaa muillakin ajatuksilla, kuin treeneillä. 

Näihin loman ekaan kahteen viikkoon mahtuu myös kesän kuumimmat säät, joten sekin hiukan hillitsi lenkkeilyä, etenkin pitempiä lenkkejä. Ei vaan pystynyt tekemään. Ihmeteltyäni instagram tililläni @matkallahonoluluun sitä, kuinka ihmeessä jaksan juosta Honolulussa maratonin, jos en meinaa suomen kesässä jaksaa juosta kymppiä, sain neuvoksi: Paljon hellejuoksua, niin se jää lihasmuistiin. Sitä olen nyt yrittänyt toteuttaa jonkin verran. Toivottaavasti saadaan tälle kesälle vielä toinen hellejakso ja onhan tässä vielä aikaa ensi kesäkin harjoitella hellejuoksuja.



Lomareissut on meillä tänä vuonna kohdistuneet suomen sisälle ja aivan eteläiseen suomeen. Koiran saimme hoitoon vanhempieni luo, joten olimme vapaampia liikkumaan miten vain. 
Aika hyvin on eteläisin Suomi nyt käyty läpi.
Aloitimme eteläisen Suomen tutkimisen Porvoosta, jossa vietimme päivän maleksien vanhan kaupungin katuja ja istuen ravintolalaivan terassilla. Hotelli Sparre jäi vielä kokematta, mutta ehkä sinnekin täytyy jossain vaiheessa mennä.
Porvoon reissun jälkeen jaksoin vielä lähteä juoksemaan lenkin, joka sisälsi myös lihaskunto osuuden, sekä 3 mäkivetoa. Lenkin pituudeksi tuli 7,32 km. Lenkeillä jumppakuminauha kulkee kivasti mukana ja sillä voi helposti tehostaa treeniä.






Seuraavaksi matkustimme Turkuun, jossa yövyimme sukulaisissa yhden yön. Turun jälkeen vuorossa Kemiö ja Hanko, jossa yövyimme ja ihailimme vanhoja Villoja, sekä nautimme hyvästä ruoasta ja juomasta. Lenkkivaatteet olivat mukana, mutta niitä ei nyt tällä kertaa käytetty. Hangosta Tammisaaren ja Inkoon kautta kotiin. Kiva parin päivän reissu. 

Palattuamme reissusta, emme heti samana päivänä jaksaneet lähteä lenkille, mutta jo seuraavana kutsui lenkkipolut. Helteessä pieni 6 km lenkki ja mielessä pyöri ihmetys siitä kuinka sitä jaksaa Honolulussa juosta. Siellä onneksi lähtö on reippaasti ennen auringon nousua, joten pahin porotus ei ole heti alusta asti.

Pari päivää kotona ennen seuraavaa reissua ja lenkkejä tietysti myös. Saimme lauantaina vieraan Turusta, mutta ehdin silti tekemään lauantaina lenkin. Jussi jäi viihdyttämään vierasta. Vuorossa oli taas lenkki joka sisälsi lihaskunto-osuuden. Kesällä on ulkona kiva tehdä jumppaliikkeitä, tosin ohikulkijat pitivät jokseenkin hulluna kun helteessä huhkii, mutta antaa heidän miettiä mitä mielivät. Juoksu kulki kivasti helteestä huolimatta ja fiilis oli hyvä.





Lauantaina kävimme porukalla fudismatsissa. Bolt areenalla kohtasivat HJK:n ja KUPSin naiset. Hyvä ja tasainen peli oli. Lopulta kuitenkin HJK vei voiton 4-2.




Sunnuntaina vieraan lähdettyä takaisin Turkuun, Jussi ehdotti että pyöräilisimme Helsinkiin Ihana kahvilaan. Mitäs sitä muuta kuin tuumasta toimeen ja lähdimme pyöräilemään. Olipas kiva reissu. Pyöräilimme rauhallista vauhtia Helsinkiin 16 km. Istuimme kahvilassa ja nautimme kahvilan antimista. Muistin siinä istuessamme että oli joskus aikoja sitten ollut puhetta että kesällä mennään Korkeasaareen. Ehdotin Jussille että josko mentäis nyt ja Jussillehan asia sopi. Ajatus oli että veisimme pyörät lauttasatamaan ja Korkeasaaresta lautalla kauppatorille ja sieltä rantoja pitkin kotiin. Se jäi ajatukseksi, sillä pyöriä ei saa Korkeasaareen viedä, eikä ilmeisesti siis myöskään lautalle.







Pyöräilystä tuli hyvä peruskuntotreeni ja samalla tietysti lihaskuntotreeni, ainakin ylämäkiosuuksilla. Juoksulle vähän oheistreeniä, niin jaksaa taas juosta. Yhteensä 31 km sekä Korkeasaaressa kävely.


Tänään maanantaina ajoimme vielä Loviisan kautta Kotkaan. Siru on ollut reilun viikon vanhemmillani hoidossa ja nyt oli aika hakea Sirunen kotiin. 
Kävimme katselemassa Loviisaa aamupäivällä ja ajoimme sieltä Kotkaan. Kotkassa kävimme vielä kävelemässä Katariinan puistossa ja Sapokan puistossa. Kotkassa on monta palkittua puistoa, joten suosittelen vierailemaan siellä.
Kotkan reissun jälkeen Jussilla oli vielä voimia lähteä lenkille ja hän kävikin juoksemassa 17 km lenkin. Minä jäin Sirun kanssa kotiin, kun se on sellainen äitin tyttö, etten raaskinut jättää sitä nyt yksin kotiin.



Loviisan vanhoja taloja ja kirkko



Pari kuvaa Katariinan puistosta

Sapokan vesipuisto

Nyt on tällä erää meidän lomareissut tehty, nyt keskitytään treeneihin. Jotain pieniä päiväjuttuja voidaan tehdä, mutta ei pidempiä. Lomaa jäljellä kaksi viikkoa, vielä ehtii nauttia lomailustakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...