torstai 29. elokuuta 2019

Kuntoutusta vihdoinkin

 


Jossain tekstissä jo mainitsinkin selkä -ja lonkkakivuistani jotka ovat jatkuneet jo ikuisuuden. Menin taas alkuviikosta työterveyteen fyssarille ja ajatuksena tietysti se, niin kuin monta kertaa ennenkin että ei tästä mitään apua ole. Tähän asti on vuosia läääkärit syöttäneet kipulääkkeitä ja  ottaneet röntgenkuvia. Kummastakaan ei ole suurta apua ollut.
Fyssari tutki ja paineli perinpohjin ja sanoi että kankuissa on selvä puoliero. Toinen on ylempänä kuin toinen. Käytiin läpi liikkuvuudet, hän käänteli ja väänteli jalkoja eri asentoihin ja juteltiin juoksuharrastuksesta. Kertoi että juoksu on armeliaampaa tässä tilanteessa kuin kävely, koska kontakti maahan on lyhyempi. Tästä tiedosta minä olen tietysti kovin iloinen.
Hän tunnusteli Si-nivelen kohtaa ja sanoi että lonkan kipu johtuu todennäköisesti sieltä ja lopuksi vielä käsitteli toisesta kankusta sacrotuberaaliligamentin eli häntäluusta istuinkyhmyyn johtavan lihaksen. Sain koti harjoituksena hieroa ko. lihasta pallolla, tai pyytää Jussia hieromaan. Kävimme läpi myös jumppaohjeet, joita on tehtävä kotona joka päivä.





Seuraavana aamuna kun heräsin niin tunne oli aivan ihmeellinen, aivan kuin toinen kankku ja puoli selkää olisi kadonnut. Ei mitään kipua, toinen kankku ja alaselkä kyllä ilmoitti olemassaolostaan. Käsitelty puoli oli selkeästi rento verrattuna käsittelemättömään. Nautin koko päivän ihanasta kivuttomasta tunteesta ja illalla lähdimme Jussin kanssa yhdessä mäkitreeneihin.

Mäkitreenit olivat Juoksija-lehden järjestämät treenit, joissa olin mukana jo viime viikolla. Nyt olimme treenaamassa Herttoniemen urheilupuiston maastossa. Jo lämmittelylenkillä edellisenä päivänä käsitelty lonkka ilmoitti että ei ollutkaan hyvä idea lähteä treenaamaan. Osallistuin kuitenkin treeneihin niiltä osin kuin pystyin ja olin muuten kuunteluoppilaana. En halunnut rasittaa lonkkaa liikaa.
Todella hyviä neuvoja tuli taas juoksuharrastukseen ja mikä helpottavaa ohjaajat korostivat että mäkitreeni on paremmin lajinmukaista treeniä kuin esim. porrastreeni. Nyt tuntuu porrastreeni olevan niin kovin muodikasta, mutta minä en siihen syty ollenkaan. Nyt vaan mäkitreeniä, jotta saa lisää voimaa jalkoihin ja mäkitreeni on myös armeliaampaa, jos vaikka on jotain vaivoja esim. polvissa tai nilkoissa.






 
 
 
 
 
 
Mäkitreenin lopuksi perehdyimme vielä hiukan alamäkitekniikkaan. Alamäen saloihin meitä opasti asiantunteva ohjaaja Venla.
 
 
 
Yhdet kengät ovat  taas löytäneet uuden kodin. Tällä kertaa alennusmyynnistä gore-tex kengät jotka on tarkoitettu polkujuoksuun, mutta minä käytän töissä kävellessä märillä säillä. Todella kevyet ja hyvät jalassa.
 
 
Illalla treenien jälkeen Jussi hieroi toisen kankun ja aamulla sain todella pitkästä aikaa herätä kivuttomana. No lonkka vähän osoitti tyytymättömyyttä edellisen illan treeniin, mutta se kyllä vertyi päivän aikana.
 
Tässä vielä yksi kuva treenistä jota fyssari suositteli juoksutreeniin, tosin ulkona tehtäväksi, eikä kotona sisällä. Tällä treenillä saadaan treenattua keskivartalon lihaksia tukemaan juoksuasentoa. Vaihtoehtona kuminauhalle olisi juoksuvarjo, mutta se on niin hassun näköinen laitos että jää kyllä multa hankkimatta. Fyssarikin sanoi että kannattaa mennä radalle jos sen hankkii, ettei ole kaikki ohikulkevat koirat vieressä räksyttämässä.
 
 
 
 
 





         
    


 
   






























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...