sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Viikonlopun puuhia

Fyssarin ohjeiden mukaan olen ihme kyllä jaksanut viime aikoina kotona jumppailla selkää ja lonkkaa. Monesti näiden tällaisten kotona tehtävien jumppien ja ohjeiden kanssa käy niin että se alkuinostuksen jälkeen hiipuu. No katotaan miten käy. Selkä on vaihtelevasti välillä aamuisin kipeä ja välillä ei. No vanhuus ei tule yksin.



Siru tosin oli sitä mieltä että tuollainen pallolla takamuksen hierominen on ihan tyhmää hommaa ja teki pallosta selvää jälkeä. Se toinen pallo joka meillä on pyörinyt on nyt kadonnut jonnekin. Liekö Siru senkin piilottanut johonkin.

Viikonloppu on ollut täynnä kaikenlaista touhua. Työkaverin kanssa olimme Leppävaarassa Alberganesplanadilla kirppispäivänä myymässä omia tavaroita. Ei voi sanoa että olisi rikastumaan päässyt, kun kaikki olisi pitänyt lähes ilmaiseksi antaa. Pääasia kuitenkin että meillä oli kiva päivä ja sääkin suosi kirppistelijöitä.


Lauantaina vielä kävin juoksulenkillä herättelemässä kirppiksellä seisomisesta väsyneet lihakset. Juoksu kulki kivasti ja uudet menopelit, eli uudet juoksutossut (Feetit) olivat todella hyvän tuntuiset. Nyt täytyy tehdä "sisäänajo" noille uusille kengille, niin kelpaa sitten vaikka osallistua johonkin tapahtumaan niillä.


Sunnuntaina aamupuuron jälkeen lähdin  tekemään viikon pitkän ja hitaan lenkin. Tarkoitus siis juosta mahdollisimman alhaisilla sykkeillä pitkä aika. Aika hyvin onnistuinkin, vaikka hitaasti juokseminen on todella vaikeaa. Ainakin mun mielestä. Ei oikein pääse rytmiin, eikä löydy hyvää rentoa juoksua. Ylämäet kävellen ja muuten juosten etanavauhtia, eli kävelyvauhtia. Tällä treenillä se kestäyys ja peruskunto kasvaa.
Onnistuinkin pitämään keskisykkeen hyvin alle 120pbm ja aikaa kului puolitoista tuntia.
Juoksin saman lenkin aikana asvaltilla, hiekalla, nurmikolla ja juoksuradalla. Kuulemma pitäisi erilaisia alustoja käyttää niin tossa niitä nyt oli 😍





Ranskasta sukulaisten 💓tuomana tuliaisena sain 250ml lötköpullon (itse tilasin) joka on mun mielestä ihan paras pullo juoksulenkeille. Pullo mahtuu mukavasti käteen ja muotoutuu niin että sitä on helppo pidellä juoksun aikana. Pidemmille matkoille, jos tarvitsee juomaa mukaan on meillä samanlainen 500 ml pullo ja se menee kivasti vyötäröllä olevaan pullolaukkuun. Pikkupullosta tykkään, koska siitä on helppo juoda juoksun aikana, ei tarvitse kaivella sitä esiin mistään laukuista.


Lenkin jälkeen kävin vielä Sirun kanssa pitkällä lenkillä Villa Elfvikin maisemissa ja siinäkin hujahti puolitoista tuntia. Oli hiukan liian kuuma ilma Sirulle, kun toinen oli aivan läkähdyksissä kun pästiin kotiin. Käveltiin, ei juostu yhtään.


Jussin tultua töistä oli hänellä vielä lenkin aika. Olimme jo aiaemmin sopineet että lähden pyörällä mukaan, huoltojoukoiksi ja näin tehtiin. Jussi juoksi n. 14 km lenkin ja mä pyöräilin vierellä. Täytyy sanoa että jos hitaasti juoksu on vaikeaa, niin raskasta on myös hitaasti pyöräily. Hienosti meni juoksu, vaikka loppumatkasta tulikin hiukan vatsankivistystä ja etureidet hapottivat.




Tälle viikonlopulle on tullut liikuntaa paljon ja näin sunnuntai-iltana tuntuu että on takki ihan tyhjä. Lenkkien jälkeen vielä kesäkurpitsalasagne uuniin ja sen jälkeen sai  köllähtää sohvalle. Aiemmin päivällä tein jo uunikasviksia ja broileria, joten ruokaa ei tarvitse nyt pariin päivään tehdä. Ensi viikolla jatkuu treenit ja heti maanantaina olisi ohjelmassa mäkitreeniä. Ensi viikkoon kuuluu myös jääkiekkoa Jokereiden merkeissä. 
Jussi esitti epäilyksen, että ehkä mun ei kannata juosta Nizzassa puolimaratonia, vaan jättää se vasta ensi keväälle. Pitäisiköhän tuo ottaa haasteena...

Uunikasviksia

Kesäkurpitsalasagne





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...