keskiviikko 21. elokuuta 2019

Ryhmätreeniä, kenkiä ja kisavalmisteluja

Tiistaina 20.8.19 alkoivat Juoksija-lehden Juoksurinki treenit. Facebookissa oli monesti jo mainos treeneistä mennyt silmien ohi, mutta en ollut ilmoittautunut, vaikka mietin että pitäisikö. Pari päivää ennen treenejä päätin ilmoittautua ja ystäväni päätti lähteä mukaan. Jussi oli isä-poika iltaa viettämässä lätkämatsin merkeissä. Hyvä ilta oli ollut heilläkin. Juoksuringin treeneissä oli rento tunnelma ja hyvät opettajat. He olivat pikamatkojen juoksijoita, mutta tiesivät paljon myös pitkän matkan treenaamisesta. Treenien aiheena oli juoksutekniikka ja kevyt nopeusharjoittelu.

                                       
Erittäin hyviä harjoitteita omiinkin juoksutreeneihin ja vinkkejä siihen miten saa välillä puisevalta tuntuvaan treeniin uusia mausteita. Ensi viikolla vedetään mäkitreeniä.

Ne uudet kengät josta aiemmin jo mainitsinkin, saapuivat myös tiistaina. Mukavilta tuntuvat jalassa ainakin kotitöitä tehdessä, mutta lenkille en ole vielä ehtinyt ne jalassa. Lauantain kympille menee jalkaan vielä vanhat Adidakset.

 

 
 
Nyt juoksukenkäarsenaali on seuraavanlainen Adidaksen, New Balancet ja Feetit. Näistä voi sitten lempparinsa valita. Tällä hetkellä lempparit on Adidakset, New Balancet on mun mieleen vähän liian kovat ja kärjessä oleva kovike osuu ikävästi varpaankynsiin, vaikka kuinka lyhyeksi leikkaisi. Feeteistä en osaa vielä sanoa.
 
Lauantain juoksuun (Helsinki maraton 10 km) valmistautuminen on nyt aloitettu. Kevyttä liikettä koiran kanssa lenkkeillen ja pitkään kaapissa lojuneen Vitargo purkin avaaminen. Pitihän se maistaa miltä tämä aine maistuu. No ei maistu mitään, vedeltä. Helppoa nautittavaa siis. saa nähdä onko juoksuun apuja tuosta. Mulla tosin vaan kymppi, joten siihen ei kummoista valmistautumista tarvitse, mutta Jussilla puolimaraton joten vähän tarvitsee jo miettiä mitä syö ja juo. Mamman tekemää mustaherukkahilloa aamupuuron sekaan ja taas jaksaa juosta sillä sokerimäärällä :-)
 
 
Itseasiassa on hiukan epävarma olo lauantain juoksusta. Tiedän että jaksan kympin kyllä juosta, mutta olisihan se kiva jos kisassa saisi kivan ajankin. Tiistain treeneistä on vieläkin lihakset jäykät ja kipeät. Jos saisi venyteltyä kotona parina iltana, niin se voisi helpottaa. Jotenkin vain se venyttely on niin vaikeaa, paljon kivempaa on maata sohvalla katselemassa telkkaria. Lähden juoksuun sillä ajatuksella että saan kivan mitalin kun selviän maaliin. Katsotaan mihin se riittää. Juoksen muuten numerolla 2075, juuri saapui sähköposti jossa sain tiedon. Saa tulla moikkaamaan.
 
 
 
 
 

1 kommentti:

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...