sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Ahkeraa treeniä

Tällä viikolla on treenattu ahkerasti Vantaan Maratonin jälkeen.

Treenit harjoitusohjelman mukaan jatkuu ja Nizza-Cannes maraton lähestyy.
Peruskestävyystreeniä alkuviikosta palauttavana juoksu-kävely yhdistelmänä.  Sirun kanssa kävin lenkillä ja Jussi käytti myös Sirun kevyellä juoksulenkillä.

Keskiviikkona olimme juoksuringin treeneissä Pirkkolan urheilupuistossa. Aiheena tällä kertaa tasavauhtinen kevyt lenkki 45 min. Treeneissä oli kolme tasoryhmää niin että jokaiselle osallistujalle oli varmasti oma sopivan vauhtinen ryhmä. Meille harjoitusohjelma määräsi vielä lisäksi juoksemaan 30-45 min lisälenkkiä. Vieraiden maastojen ja pimeyden takia päätimme juosta lisäajan kentällä. Satoi vettä ja oli oikein hapekas sää :-)






Kevyiden lenkkien lisäksi tällä viikolla on treenattu vauhtikestävyyttä 3 min vedoin ja 2 min palautuksilla. Yllättävän helposti syke nousee liikaa noissa ja välillä pitää vedon aikana kävellä. Kaipa sitä vaan luulee että pitää juosta tosi kovaa ja lähtee juoksemaan liian vauhdikkaasti. Ajan kanssa oppii ne omat sykerajat ja miltä minkäkin sykkeinen vauhti tuntuu. Treeniä vaan lisää. Ilmat suosivat tälläkin lenkillä ja ihana syksyinen auringonpaiste sai juoksunkin tuntumaan mukavalta.












Venlan kanssa vedettiin juoksutekniikka treeniä loppuviikosta. Alkuun yhteinen peruskestävyyslenkki ja lenkin jälkeen kävimme läpi juoksutekniikkaa ja tekniikkarullauksia sekä koordinaatioharjoituksia ja venytyksiä. Venla tekee meille vielä videot ja ohjeet kotitreeniin, ettei mitään vain pääse unohtumaan. Nyt on niin hyvä treeniohjelma, että jos tällä ei maraton ja 20 km Nizzassa onnistu niin sitten ei millää



           






Sunnuntaina vietin päivän I Love me messuilla ja Jussi vietti päivänsä töissä. Messuilla tuli käveltyä paljon ja monta tuntia saimme aikaa siellä kulumaan. Oli kiva päivä, vaikka porukkaa oli paljon. Messuilta menimme vielä "fiksuina" Mall Of Triplaan syömään. Se oli virhe. Tripla oli aivan täynnä ihmisiä ja kaikissa mahdollisissa ravintoloissa ja kahviloissa kilometrin jonot. Saimme lopulta ruokaa Pizza Hutista. Meinasi iskeä toivottomuus siinä ihmispaljoudessa ja tuli hikikin.

Illalla vielä tein lihaskuntoreeniä ja jalkajumppaa, lämmittelynä hyppynaruhyppelyä. Alakerran naapuri varmaan tykkää hyvää. Hän soittaa kitaraa ja laulaa niin että se kuuluu meille, joten eiköhän tässä olla aika tasoissa.
Huomenna maanantaina OMT-terapeutille. Tästä on hyvä jatkaa uuteen viikkoon ja uusiin treeneihin. Ensi viikolla on taas harjoitusohjelmassa uusia treenejä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...