maanantai 14. lokakuuta 2019

Kisaraporttia


HyvÀ kisa aloitetaan hyvÀllÀ valmistautumisella. Se me huomattiin lauantaina juostun Vantaan maratonin kohdalla.
Viikon aikana tehtiin valmentajan ohjeiden mukaan treenejÀ. Maanantaina happivetoja, sisÀltÀen alkuun ja loppuun kunnon verkkalenkit. Pari pÀivÀÀ ennen kisaa vielÀ peruskestÀvyyslenkkiÀ ja vÀhÀn keskivartalojumppaa. KisapÀivÀnÀ ennen kisaa kevyttÀ lÀmmittelyÀ ja vÀhÀn venyttelyÀ.

Ruokailujen suhteen ohjeet menivÀt myös nappiin. Keskiviikko ja torstai alkoivat runsailla aamupuuroilla raejuuston ja marjojen kera. Lounaaksi ja pÀivÀlliseksi todella runsaat pasta-annokset, mulla ehkÀ jopa liikaakin, koska olin aivan ÀhkyssÀ. LisÀksi vÀhÀn suklaata ja perjantai-iltana karkkia. No niistÀ saa energiaa :-)
Perjantai pÀivÀ meni normaalilla ruoalla ja normaaleilla mÀÀrillÀ. Lauantaina eli kisapÀivÀnÀ reipas puuroannos ja vielÀ ennen kisapaikalle lÀhtöÀ iso annos pastaa. Juuri ennen kisaa vielÀ banaania. MinÀ otin myös yhden geelin, Jussi otti geelit mukaan juoksuun.



Kuva otettu Vantaan maratonin Google kuvista. Kuvaajan nimi ei tiedossa.



Oma valmentaja mukana juoksutapahtumassa oli kiva lisÀ valmistautumiseen ja antoi lisÀÀ puhtia ja ehkÀ nÀyttÀmisen halua myös. KyllÀ me pystytÀÀn tÀhÀn ja saadaan tuloksia aikaan.
Valmentaja oli antanut juoksuun meille erilaisia strategioita. Jussi pÀÀtti lÀhteÀ juoksemaan nousujohteisesti. MinÀ pÀÀtin ettÀ lÀhden juoksemaan oman tuntuman mukaan, sen enempÀÀ kelloon tuijottelematta.


Jussi osallistui puolimaratonille ja sai tehtyĂ€ todella hyvĂ€n juoksun ja juuri siten kuin oli aikonutkin juosta.  Aika oli 2.15.47. kilometrien vĂ€liajat olivat 6.40 ja 5.56 vĂ€lissĂ€. Jussi on todella tyytyvĂ€inen juoksuunsa ja etenkin siihen ettĂ€ koko matka meni juosten, ilman kĂ€velyitĂ€. JuomapisteellĂ€ oli ollut pakko pysĂ€htyĂ€ hetkeksi.

Kuva otettu  Vantaan maratonin Google kuvista. Kuvaajan nimestĂ€ ei tietoa.

MinÀ juoksin Fun Runin eli 1/4 maratonin, 10,5 km. Juoksu meni paremmin kuin osasin odottaa. Sain kaveriksi matkalle Hannan, jota en ennestÀÀn tuntenut, mutta nyt tunnemme. Hanna oli jutustelemassa erÀÀn tuttavani kanssa kun menin hÀntÀ tervehtimÀÀn ja tuli puhetta siinÀ matkan tavoitteesta. Sanoin ettÀ maaliin pÀÀsy on tavoite ja yleensÀ olen juossut kympin noin 1.07 aikaan. Hanna totesi siihen ettÀ hÀn lÀhtee mun kanssa juoksemaan ja asia oli sillÀ selvÀ.

Kuva Vantaan maratonin Google kuvista. Kuvaajan nimi ei tiedossa.

Juoksu sujui kokoajan mukavasti jutustellen. Hanna on juossut aiemmin puolimaratoneja ja kymppejĂ€, mutta nyt on juoksussa ollut taukoa. TĂ€mĂ€ oli eka kisa pitkiin aikoihin. Juoksimme 6.41-6.14min/km, kun  valmentajan ohje oli juosta alkuun  5-6 km 7.30-7 min/km ja loppua kohden kiristĂ€en. Menimme kuitenkin aika tasaisesti 6.30min/km vauhtia koko matkan. Matka sujui kivasti ja yllĂ€ttĂ€vĂ€n helposti. Kertaakaan ei tullut matkan aikana se vanha tunne ettĂ€ jalat ei enÀÀ jaksa. Jalat ja koko nainen jaksoi hyvin viimeiselle kilometrille asti. Vikalla kilsalla Hanna halusi kokeilla sykerajojaan ja lĂ€hti kovempaan vauhtiin. MinĂ€ jĂ€in etenemÀÀn omaa vauhtiani. Jalka alkoi jo painaa, mutta lopussa, viimeisillĂ€ metreillĂ€ löytyi vielĂ€ puhtia loppukiriin. Saavuin maaliin ajassa 1.08.08.

Kun kymmenen kilometriÀ tuli tÀyteen, katsoin kelloa ettÀ oma kympin enkka tuli juostua. SiitÀ sai puhtia vielÀ viimeiselle 500:lle metrille. Maaliin pÀÀstyÀni Hanna odotteli siellÀ ja vaihdoimme vielÀ nopeat kuulumiset ja tottakai pakollinen yhteiskuva. Olipa ihanaa taas juosta kun olli seuraa ja sai tutustua uuteen ihanaan ihmiseen.



Juoksun jÀlkeen riensin nopeasti suihkuun, aikomuksena nÀhdÀ Jussin maaliin tulo. Suihkussa oli kuitenkin sen verran ruuhkaa ettÀ juuri ja juuri myöhÀstyin. Jussi juoksi maaliin juuri kun tulin takaisin ulos. Menin vastaan ja iloinen mies oli vastassa, vaikka juoksu olikin ollut rankka. Ei kuitenkaan liian rankka.

Juoksujen jÀlkeen kumpikin sai valkulta onnitteluviestejÀ, tÀmÀ oli seurannut juoksujamme tiukasti nenÀ kiinni kÀnnykÀn tulospalvelussa ja oli meistÀ todella ylpeÀ. Kisapaikalle hÀn ei ehtinyt enÀÀ jÀÀdÀ.

Itse tapahtumasta sanon sen verran ettÀ se oli hyvin jÀrjestetty. Reitti oli hyvin opastettu, eikÀ ollut mahdollisuutta eksymiseen. HyvÀ tasainen reitti. Maksoin osallistumiseni EazybreakillÀ ja sepÀ ei ollutkÀÀn mennyt jÀrjestÀjille asti. SiitÀ huolimatta numeroni löytyi ja nimikin oli painettuna siihen. Kokonaisuudessaan jÀi hyvÀ olo. Varmasti osallistumme toistekin.

Juoksun jÀlkeen oli hyvÀ lÀhteÀ mitali kaulassa syömÀÀn ja tietysti Raxiin. SieltÀ saa nÀlkÀinen juoksija ruokaa heti, ei tarvitse odotella tilauksen valmistumista. NÀytti siellÀ olevan muitakin samaan tapahtumaan osallistuneita.




Juoksun jÀlkeisenÀ pÀivÀnÀ kÀvimme mitalikahveilla ja leivoksilla. MielestÀmme olimme ne ansainneet. Ai ettÀ maistui hyvÀlle.



Seuraavana pĂ€ivĂ€nĂ€ vielĂ€ Sirun kanssa palauttava lenkki Villa Elfvikin maastoissa. TĂ€stĂ€ on taas hyvĂ€ jatkaa uusiin koitoksiin ja yhteistyötĂ€ valmentajan kanssa. 



2 kommenttia:

  1. Oli ilo juosta kanssasi Eija! Olisi tuntunut huomattavasti pidemmÀltÀ matkalta yksin puurtaen. Ihanan nÀköiset mitalikahvit teillÀ :)

    -Hanna

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi. Yksin olisi ollut varmasti paljon rankempaa.

    VastaaPoista

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...