keskiviikko 9. lokakuuta 2019

Pohdintaa elÀmÀnmuutoksesta.

ElÀmÀnmuutos, mitÀ se on.
Olemme Jussin kanssa olleet mukana useassa Fitfarmin valmennuksessa hakemassa uutta suuntaa ruokailuihin ja liikkumiseen. Toki juoksu on ollut kokoajan mukana kuvioissa ja ruokailuihin olemme saaneet todella hyvin apuja.
NÀmÀ valmennukset ovat saaneet nyt viime aikoina minut miettimÀÀn kÀsitettÀ elÀmÀnmuutos. MitÀ se tarkoittaa ja miten se tehdÀÀn? Tarkoittaako se ettÀ unohdetaan elÀÀ vai tarkoittaako se sitÀ ettÀ muut ihmiset kuvittelevat sinun unohtavan elÀÀ?
Usein saa kuulla muilta ihmisiltĂ€ kommentteja tyyliin "ainiin, sullahan on se oma ruokavalio" tai "ethĂ€n sĂ€ voi tota pullaa tai grillimakkaraa syödĂ€" tai "kauhee kuinka sĂ€ oot laihtunut". Toisaalta valmennusten omista Facebook ryhmistĂ€ saa lukea kommentteja tyyliin "söin pullan tai söin vahingossĂ€ pastaa 10g liikaa, kaikki on nyt pilalla". NĂ€mĂ€ kommentit saavat minut miettimÀÀn elĂ€mĂ€nmuutoksen tarkoitusta ja sitĂ€ miten elĂ€mĂ€nmuutos pitĂ€isi sisĂ€istÀÀ.
Usein mietin myös muita ympÀrillÀ olevia ihmisiÀ ja sitÀ kuinka he kohtaavat ihmisen joka haluaa elÀmÀnmuutosta ja tekee kovasti töitÀ sen eteen. NÀistÀ Facebook ryhmistÀ saa usein lukea myös sitÀ, ettÀ työkaverit, perheenjÀsenet tai sukulaiset eivÀt ymmÀrrÀ sitÀ ettÀ joku haluaa parantaa elÀmÀnsÀ laatua, vaan vÀhÀttelevÀt, hÀrnÀÀvÀt tai jopa kiusaavat.

TÀÀ mun pohdinta ei tarkoita sitĂ€, ettĂ€ arvostelisin sitĂ€ miten jokainen omaa elĂ€mÀÀnsĂ€ elÀÀ tai toteuttaa, eikĂ€ etenkÀÀn sitĂ€ etteikö todella tiukka elĂ€mĂ€nmuutos olisi joillekin ihmisille tarpeellinen ja jopa elĂ€mĂ€n jatkumiselle ehdottoman tĂ€rkeĂ€.

Moni aloittaa erilaisia lyhyitĂ€ laihdutuskuureja, kuntokuureja, ym. kuureja, jotka kestĂ€vĂ€t hetken aikaa. On vatsalihas -ja lankutushaastetta, tipatonta tammikuuta ja niin edelleen. Jokainen tietÀÀ ettĂ€ kuurin loputtua on yleensĂ€ paluu vanhaan.
ElÀmÀnmuutos, jos sitÀ haluaa, tarkoittaa yleensÀ sitÀ ettÀ omassa elÀmÀssÀ moni tutuksi tullut asia muuttuu pysyvÀsti. ElÀmÀnmuutos ei tapahdu hetkessÀ, ei viikossa, eikÀ vuodessa, vaan puhutaan vuosista, loppuelÀmÀstÀ.

Itse aloitin elĂ€mĂ€nmuutoksen vaihtamalla työpaikkaa. Vanha työpaikka jossa olin ollut samalla alalla lĂ€hes 20 vuotta, sai jÀÀdĂ€ ja laiva lĂ€hti muuttamaan suuntaa. Kun laiva kerran lĂ€hti muuttamaan suuntaa, niin pÀÀtin vetÀÀ kertaalleen itse itseni kölin alta ja tein seuraavan pÀÀtöksen. Parisuhde jossa voin huonosti sai jÀÀdĂ€. Ei se ollut helppoa, mutta selvisin.

Nyt olemme Jussin kanssa onnellisesti yhdessÀ ja yhteistÀ onnellista elÀmÀÀ elÀmÀssÀ. ElÀmÀnmuutos on tapahtunut ja tapahtuu kokoajan. Olemme jo reilu vuosi sitten aloittaneet elÀmÀntaparemontin ruokailujen suhteen. Se ei tarkoita meidÀn kohdalla ettÀ unohtaisimme elÀÀ ja nauttia hyvÀstÀ ruoasta, herkuista tai sauna oluesta. Se tarkoittaa kokonaisuutta. Kokonaisuus tarkoittaa sitÀ ettÀ pÀÀasiassa meidÀn perheessÀ syödÀÀn hyvÀÀ, tuoreista raaka-aineista itse tehtyÀ ruokaa ja mikÀ tÀrkeintÀ oikean ruokailurytmin mukaan. YritÀmme parhaamme mukaan syödÀ niin ettÀ se tukisi juoksuharrastusta, eikÀ menetetyt kilot pÀÀsisi palaamaan takaisin. Toki juoksuharrastus kuluu myös tÀhÀn elÀmÀnmuutosprosessiin. Sohvaperunasta juoksijaksi, ei ole aina ollut helppo tie.

Meille elÀmÀnmuutos tuo myös yhteisiÀ unelmia, mutta myös yhteisiÀ haasteita. YhdessÀ toinen toistamme tukien kuljemme tietÀ, jota ei horjuta silloin tÀllöin syöty pulla, jÀtskiannos, lasi viiniÀ tai omat karkkipussit.
Joudun vÀlillÀ selittelemÀÀn laihtumistani. Kommentoijille totean vain, ettÀ kun tarpeeksi juoksee niin lÀskit ei vain pysy mukana. MielestÀni en ole liian laiha, vaan hyvin voiva. Jussi taas saa ihailuja uudesta muodostaan.

Ihailen kaikkia rohkeita ihmisiÀ jotka tekevÀt isoja muutoksia elÀmÀÀnsÀ ja toteuttavat unelmiaan. Instagramissa seuraan juuri ihaillen entisen uutisankkurin elÀmÀnmuutosta. Siskoni on rohkea nainen joka seuraa ja toteuttaa unelmiaan, olen niin ylpeÀ hÀnestÀ.
ElÀmÀnmuutos ei todellakaan tarkoita sitÀ, niin kuin meillÀ ettÀ liikutaan ja syödÀÀn oikein, vaan kaikenlaisia toimia jolla oma elÀmÀ saadaan pysyvÀsti sellaiseksi ettÀ siinÀ on itse mukava olla.

TĂ€mĂ€ oli nyt tĂ€llainen avautuminen tĂ€stĂ€ aiheesta. Toivottavasti saitte kiinni siitĂ€ mitĂ€ tĂ€llĂ€ haen, tai tarkoitan.  Kaikille elĂ€mĂ€nmuutosta tai uutta elĂ€mĂ€ntapaa suunnitteleville tai toteuttaville sanon loppuun viisaan PT:n Matias Koistisen sanat KOKONAISUUS RATKAISEE! ja TOSISSAAN, VAAN EI TOTISENA!

Kuvina tĂ€hĂ€n postaukseen laitan kuvan itsestĂ€ni vuosien takaa, kun harrastin tosissaan voimistelua. Kuva on jostain kisoista otettu, taitaa olla naiset 16-18v sarjassa. Silloin kerĂ€iltiin mitaleja piirinmestaruuskisoista ja TUL:n mestaruuskisoista.
Toinen kuva nykypÀivÀÀ, josta nÀkee muutoksen, jonka elÀmÀnmuutos on tuonut.
NÀillÀ ajatuksilla matka Honoluluun jatkuu...

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...