lauantai 5. lokakuuta 2019

Ekat treenit valmentajan kanssa

EdellisestÀ postauksesta on kulunut jo hÀvyttömÀn kauan, anteeksi vain lukijani. Kaikenlaista ohjelmaa on ollut ja iltatöitÀ, joten ei ole vain ehtinyt tai jaksanut keskittyÀ kirjoittamiseen. Lupaan parantaa tapanai.

Treenit valmentajan kanssa on nyt aloitettu ja molemmilla osapuolilla on todella hyvÀ fiilis tulevasta. EnsimmÀiset tunnustelevat ja syksyn juoksutapahtumat huomioon ottavat treeniohjelmat ollaan saatu ja hyvÀltÀ vaikuttaa. Kunhan Venla oppii tuntemaan meitÀ paremmin ja tietÀÀ enemmin meidÀn kuntotasosta ym. niin sen mukaan sitten harjoitusohjelmat muuttuvat ja elÀvÀt.

Juoksuringin treenit jatkuvat ja tÀmÀn viikon torstaina olikin ohjelmassa vauhtikestÀvyystreeniÀ ja vinkkejÀ vauhtikestÀvyysharjoitteluun ElÀintarhan kentÀllÀ HelsingissÀ. Ilma oli viileÀ, mutta todella kiva oli huomata ettÀ innokkaita juoksijoita se ei haitannut. Iso porukka osallistui treeneihin ja vanhoja sekÀ uusia osallistujia oli mukana. Kiva tunnelma niinkuin aina ja uusia tuttavuuksia joiden kanssa jutella.

Treenit oli suunniteltu siten ettÀ jokaiselle oli jotakin oman kuntotason mukaan. Treenit oli jaettu kolmeen luokkaan 3x3x200m siten ettÀ 3x200m ja vÀlissÀ 100m kevyttÀ juoksu/kÀvelyÀ. Jokainen 200m aina vÀhÀn kovempana vetona. Toinen luokka oli 3x3x400m ja jokaisen 400m:n jÀlkeen minuutin palautus paikallaan. Kolmantena oli 3x3x800m, jossa myös minuutin palautus jokaisen 800m:n vedon jÀlkeen. Jokainen veto siis vielÀ hiukan kovempaa kuin edellinen.
Me juoksimme ensimmÀisen, eli kevyimmÀn treenin, koska perjantaille oli suunniteltu Venlan kanssa treenit Liikuntamyllyyn Helsinkiin. NÀin emme rasita itseÀmme liikaa juoksuringin treeneissÀ.







EnsimmĂ€iset yhteiset treenit Venlan kanssa pidettiin LiikuntamyllyssĂ€ HelsingissĂ€.  Emme olleetkaan aiemmin kĂ€yneet siellĂ€ ja sehĂ€n olikin aika mahtava paikka. Yleisurheiluun hienot sisĂ€harjoittelutilat ja koululaisia liikuntatunnilla. Venlalle kovinkin tuttu paikka oman urheilu-uransa ajoilta.



Aloitimme treenit kevyellÀ verkalla juoksuradalla, jonka jÀlkeen siirryimme juoksumatolle. TÀnÀÀn otimme selvÀÀ valmentajan valvovan silmÀn alla sykerajoista. Tulokset tulevat myöhemmin, mutta jatkossa tiedÀmme miten treenata.






Juoksumatto osuuden jÀlkeen juoksimme radalla lyhyitÀ vetoja, joista Venla otti videokuvaa ja videot kÀvimme lÀpi vielÀ yhdessÀ. Suuria ongelmia juoksuasentoon tai tekniikkaan liittyen ei ollut, mutta jotain kuitenkin molemmilla. Minulla ongelmat liittyivÀt alavartaloon ja jalkoihin ja Jussilla lantioon ja ylÀkroppaan.
NÀillÀ tiedoilla Venla rakentaa meille treeniohjelmat, joka sisÀltÀÀ liikkuvuus ja lihaskuntotreeniÀ huomioon ottaen ongelma-alueet. Videoista herÀsi kysymys myös siitÀ, ettÀ johtuuko minun selkÀkivut myös virheellisestÀ askelluksesta. Kun nÀmÀ asiat saadaan kuntoon niin nÀhdÀÀn oliko niistÀ selkÀÀn apuja.
Lopuksi vielÀ siirryimme lounaalle Liikuntamyllyn ravintolaan ja kÀvimme lÀpi tÀmÀnhetkistÀ neljÀn viikon treeniohjelmaa.

TÀstÀ kuvasta nÀhtÀvissÀ ongelma, joka löytyi molempien juoksuasennosta. Minulla vielÀ enemmin kuin Jussilla. Lantio jÀÀ alas ja tÀstÀ johtuen pakaralihas ei työskentele kunnolla. Etureidet rasittuvat ja kipeytyvÀt.

Olemme todella tyytyvÀisiÀ siihen ettÀ uskalsin kysyÀ Venlaa meidÀn valkuksi ja hÀn suostui. Juoksutreenit saavat nyt aivan uutta nÀkökantaa, uudenlaista rytmitystÀ ja ongelma-alueet tulee hoidettua. TÀstÀ on hyvÀ jatkaa kohti Honolulua Venlan hoivissa.

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...