tiistai 29. lokakuuta 2019

Kohti Nizza-Cannesia

TÀmÀ viikko on treenattu kohti Nízza-Cannes maratonia ja 20 km matkaa.

KevyttÀ peruskestÀvyyslenkkiÀ tehty ja vauhtirullailuja vÀhÀn. Sunnuntaina todella huono keli pisti miettimÀÀn kumpi olisi parempi juoksumatto, vai sisÀrata. PÀÀdyttiin sisÀradalle, vaikka salikorttimaksu tulee joka kuukausi. SiellÀ on kÀyty viimeksi joskus viime talvena. No jospa sitÀ saisi aikaiseksi lÀhteÀ salille kun talvi taas tulee.
Esportin sisÀradalla oli aika paljonkin juoksijoita, jotka vÀlittÀvÀt mÀrÀstÀ ja pimeÀstÀ yhtÀ vÀhÀn kuin mekin.
MeillÀ oli 1h 30min treeni ja pÀÀlle 5x100m rullailuja. TÀytyy tunnustaa ettÀ melko yksitoikkoista oli taittaa matkaa 400m:n juoksurataa 30 kertaa ympÀri. Monta kertaa ehti juoksijat vaihtua ympÀrillÀ ja salitreenaajat myös. Rata kun menee kuntosalin ohi, niin ettÀ sinne nÀkee myös.
Tasan 12 km tuli matkaa ja pari kierrosta tuli rullailuista.
Vauhtirullaukset meni yllÀttÀvÀn helposti, vaikka oli jo puolentoista tunnin juoksu takana. HyvÀ fiilis oli juosta muutaman löhöily ja vÀsymyspÀivÀn jÀlkeen.



Maanantaina, eli Esportilla juoksusta seuraavana pÀivÀnÀ oli taas peruskestÀvyyslenkki, tÀllÀ kertaa 75 min. Ulkona pimeÀÀ ja satoi rÀntÀÀ. Jussi kÀvi juoksemassa jo pÀivÀllÀ valoisan aikaan, mutta mÀ en töiden takia ehtinyt, joten menin illalla.
Kauheesti kaikkea muuta yritin keksiÀ, ettei olisi tarvinnut lÀhteÀ pimeÀÀn ja mÀrkÀÀn. Sanoin Jussille lÀhtiessÀ ettÀ todennÀköisesti en ole koko aikaa edes lenkillÀ.
Kuitenkin kun pÀÀsin liikkeelle huomasin ettÀ oli todella kiva sÀÀ. Tuli ihan joulufiilis kun oli vÀhÀn lunta maassa. Laulelin juostessani joululauluja, enkÀ edes mennyt kotiin aiemmin, vaan juoksi koko matkan. Uudet sykevyöt toimii hyvin ja nÀyttÀÀ todella tasaista sykettÀ.




TÀhÀn viikkoon olisi kuulunut myös lihaskuntotreeniÀ, niinkuin joka viikkoon. YleensÀ olen jonkin verran niitÀ saanut tehtyÀkin, mutta tÀllÀ viikolla on ollut niin vÀsynyt olo ettÀ ei vaan ole saanut aikaiseksi. Jalkajumppaa kuitenkin sain vÀhÀn tehtyÀ. Parempi sekin kuin ei mitÀÀn. Talven aikana on pakko ottaa itseÀ niskasta kiinni ja tehdÀ pari kertaa viikossa lihaskuntotreeniÀ. MeillÀ on hyvÀt ohjeetkin siihen Venla tehnyt oikein videoiden muodossa. Ei voida ainakaan vÀittÀÀ ettei muka tiedetÀ mitÀ pitÀÀ tehdÀ. Juoksijalehden nettisivuilla oli hyvÀ kirjoitus pitkÀn matkan juoksun treenaamisesta ja siinÀ yhtenÀ tÀrkeÀnÀ osana lihaskuntoreeni.
tuloksen-takana-on-muutakin-kuin-pelkka-hyva-kunto tĂ€ssĂ€  linkki lehden kirjoitukseen.


Loppuviikko menee valmisteutuessa juoksuun. KevyitÀ lyhyitÀ lenkkejÀ, jotta aineenvaihdunta pysyy toiminnassa. Torstaina lennetÀÀn Nizzaan ja lennon jÀlkeen pientÀ liikettÀ, jotta ei aivan keho jumiudu. Ruokailuissa kiinnitetÀÀn huomiota hiilaritankkaukseen ja nesteytykseen. Nyt on kaikki mahdollinen tehty ja katsotaan mihin se riittÀÀ. Jussi juoksee 3.11. maratonin ja minÀ 20 km. Onnnea meille tulevaan juoksuun! Seuraava kirjoitus on juoksuraportti, nyt keskityn pakkaamiseen, matkustamiseen ja juoksuun valmistautumiseen.


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...