keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Flunssa voitettu

Ihanaa, tänään pääsin pitkästä aikaa treeneihin. Viimeksi olen käynyt juoksemassa Cannesissa 15 km lenkin ja siitä on aikaa jo nelisen viikkoa. Tänään Juoksuringin treenit Pirkkolassa ja oli taas mukavaa. Flunssasta toipumisesta on vielä sen verran vähän aikaa että otin ihan rauhallisesti, mutta hyvältä tuntui. Jalat tuntuivat kevyiltä ja sen puoleen olisi voinut vetää ihan kunnon treenin, mutta ei ihan vielä uskaltanut. Katsotaan vaikuttaako treeni mitenkään toipumiseen.

Aloitetaan kuitenkin Joulujuoksusta, joka oli 30.11.19. Tänä vuonna flunssa esti osalllistumisen, vaikka olimme ilmoittautuneet. Menimme kuitenkin paikalle fiilistelemään ja tapaamaan tuttuja ja tietysti hakemaan pipot.


Venlan alkulämmittely juoksijoille.



Näyte tapahtuman pukukavalkaadista



Juoksuringissä oli tänään juoksukuntopiiri. Vetäjinä mahtavat Laura Liikanen ja Kirsi Haapanen. Aluksi teimme noin 10 min kevyen lämmittelylenkin, jonka jälkeen Laura ja Kirsi ohjeistivat kuntopiirin liikkeet.
Liikkeinä oli mm. haara-perushyppyjä, polvennostohyppyjä, yhdenjalan askelkyykky taaksepäin, päkiähyppyjä, punnerrus/dipit ja vaaka jossa toinen käsi käy maassa. Kivan kokoinen porukka oli treenaamassa tänään ja kaikki tuntuivat olevan kovin tyytyväisiä. Porukassa treenaaminen on niin kivaa.

Jussin punnerrukset
           
Polvennostohypyt

Haara-perus


Jokaista liikettä teimme 30 sekuntia ilman taukoa välissä ja sarjojen jälkeen juoksuvedot kentän toiseen päähän ja takaisin kolme kertaa.  Lopuksi vielä sama lyhyt palauttelulenkki kuin alussa ja lenkin jälkeen hiukan venyttelyä. 

Käytin treeneissä viime talvena ostamiani Salomonin nastakenkiä. Silloin olin ehdottomasti sitä mieltä että kengät eivät sovi juoksemiseen tai ainakin ovat liian kovat mun jaloille. Tänään ilokseni huomasin että kengät tuntuivat aivan hyviltä ja todellakin erilaisilta kuin viime talvena. Olisiko niin että jalat ovat vuodessa tottuneet erilailla juoksun aiheuttamaan iskutukseen ja siksi kengät eivät enää tunnu niin kovilta. Toinen vaihteoehto on että kengät ovat pehmenneet ja muotoutuneet viime talvena, kun käytin niitä koiralenkeillä. Mietin jo uusien nastakenkien ostoa, mutta ei nyt taida tarvitakaan.

Kotona vielä Sirun kanssa pieni iltapisulenkki ja hieman lihashuoltoa rullailemalla. Tästä on taas hyvä aloittaa uusi treenivuosi ja huomata vuoden kuluttua että matka Honoluluun on taas paljon lähempänä.


Muutto lähestyy ja tulee koluttua laatikoita ja kaikenlaisia aarteita löytyy. Nämä täytyy jakaa tännekin nähtäväksi. Kuvat ajalta kun olin nuori ja notkea, eli voimisteluseurana Kotkan Kiri.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...