perjantai 20. joulukuuta 2019

Olenko Jouluihminen?

Mun sisko kirjoitti ajatuksiaan joulusta, jouluihmisistÀ ja jouluun valmistautumisesta facebook sivullaan. Se sai minutkin miettimÀÀn omaa joulun viettoa ja valmistautumista. Olenko jouluihminen?

MitÀ se on se jouluihmisenÀ olo? SitÀkö ettÀ koti on siivottu katosta lattiaan kaappeja myöten? Vai sitÀ ettÀ koti on pullollaan toinen toistaa hienompia joulukoristeita ja asetelmia? Vai kenties sitÀ ettÀ ruokaa pitÀÀ valmistaa pataljoonalle? Vai nÀitÀ kaikkia. Toiset katoavat ulkomaille ja toiset antautuvat joulutunnelman vietÀvÀksi.
Kai se voi olla nÀitÀ kaikkia tai ei mitÀÀn nÀistÀ. Jokainen tapa juhlia joulua on ihan yhtÀ oikein.

Itselle joulun vietossa on tÀrkeintÀ muistaa omia rakkaita perheenjÀseniÀ. Kun olin lapsi meillÀ juhlittiin usein joulua yhdessÀ isovanhempien kanssa. KÀvi joulupukki ja oli rentoa ja kivaa. SieltÀ on jÀÀnyt tapa juhlia joulua jossa ei hössötetÀ. Siskoni omassa kirjoituksessaan totesi samaa.

Kun omat lapset olivat pieniĂ€ juhlittiin joulua aika samalla kaavalla kuin silloin kun itse olin pieni. Nyt lapset ovat kasvaneet aikuisiksi ja joulu on muuttunut aikuisten jouluksi. SyödÀÀn hyvÀÀ ruokaa, jota on  kohtuudella. Annetaan toisillemme pienet lahjat ja nautitaan yhdessĂ€ olosta. MeillĂ€ ei hössötetĂ€, ei siivota kaappeja eikĂ€ oikein muutakaan. Isoimmat kivet  ja koirankarvat imuroin lattialta pois. Ruokaa on ne perinteiset, kinkku ja laatikoita. Saarioisten Ă€idit tekee meillĂ€ muut laatikot, mutta tuuvingin teen itse. Poikani ja minĂ€ tykĂ€tÀÀn mĂ€distĂ€ ja smetanasta ja tyttĂ€relleni ei joulu ole joulu jos ei ole sekametelisoppaa (sekahedelmĂ€soppaa). NĂ€mĂ€ siis pakollliset. Jussi tykkÀÀ perusjutuista ja niitĂ€ on tarjolla kaikille tarpeeksi. Yöpalaksi lihapiirakkaa, sitĂ€ teki ja tekee aina Ă€itikin joten minĂ€kin teen.

KyllÀ mÀ omasta mielestÀni tÀytÀn jouluihmisen kriteerit, vaikka en koristele kotia tÀyteen ja kaksi viikkoa ennen joulua alan toivomaan ettÀ se olisi jo ohi ja tulisi kevÀt. Joulu on kuitenkin tuolla jossain sydÀmessÀ ja sieltÀ se joulumieli putkahtaa esiin, kun rakkaat on ympÀrillÀ.

TĂ€nĂ€ vuonna on erilainen joulu. Uuden asunnon remontti on kesken ja vanha alkaa olla kohta pakattu laatikoihin. TĂ€nĂ€ jouluna voi olla haastavaa löytÀÀ itsestĂ€ se jouluihminen. SitĂ€ odottaa ettĂ€  joulu olisi ohi ja pÀÀsisi muuttamaan ja joulu vietetÀÀn laatikoiden ja pussukoiden keskellĂ€. Ajatukset pyörii maaleissa, tapeteissa, verhoissa ja matoissa. MistĂ€ uusia huonekaluja edulliseen hintaan, paljonko sĂ€nkömiehen palkkaaminen maksaa ja milloinkohan ehtisi pestĂ€ ikkunat. Ainiin ja ne kaihtimet ikkunaan....

Ensi jouluna, siis vuoden pÀÀstĂ€, lupaan laittaa jouluvalot ja valmistella kodin jouluun. SiitĂ€ vuoden kuluttua ollaankin Honolulun joulussa 🎄🎅 Lupaan myös ettĂ€ ensi jouluna se joulu tulee meille taaskin, vaikka vietĂ€mme sitĂ€ omalla tavallamme ilman hössötystĂ€.

MitÀ lenkkeilyyn ja treenaamiseen tulee niin Venlan kanssa sovittiin ettÀ remppa ja muutto hoidetaan nyt rauhassa ja sen jÀlkeen sitten taas ehtii treenata. KyllÀ muuttokin treenaamisesta menee....
Blogin ÀÀreen palaan kun saadaan remontti ja muutto tehtyÀ.






                          HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE LUKIJOILLENI.







Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...