tiistai 31. joulukuuta 2019

Remppa ja muutto

KesÀllÀ tuli ajatus vuokra-asunnostamme ettÀ keittiö olisi pÀivittÀmisen tarpeessa. Oliha se jo 30v vanha. olimme vuokraisÀntÀÀn yhteydessÀ ja hÀn antoikin meidÀn ymmÀrtÀÀ ettÀ keittiöremontti olisi mahdollinen. HÀn pyysi ettÀ ottaisimme tarjouksia eri paikoista ja me teimme työtÀ kÀskettyÀ. Esittelimme tarjoukset vuokraisÀnnÀlle, mutta hÀnpÀ laittoikin rahahanat kiinni, tuli oikein itse toteamaan ettÀ keittiö on vielÀ oikein hyvÀ. Antoi hiomapaperia ja öljyÀ sekÀ ohjeen hioa kaappien vetimet ja öljytÀ työtasojen reunat. TÀllÀ tavoin keittiöstÀ tulisi parempi.

Ajatus omasta kodista, jossa saamme itse pÀÀttÀÀ remontoitavat asiat virisi mieleen. No, meistÀ kun on kyse niin ei kauan mennyt kun olimme jo ensimmÀisillÀ nÀytöillÀ ja yhteys pankkiin avattu.

ErinÀisten kiemuroiden ja tarjousten hyvÀksymisten sekÀ hylkÀysten jÀlkeen löysimme asunnon josta teimme tarjouksen ja jonka myyjÀtkin hyvÀksyivÀt. Tarjouksen sanamuotoa ja kauppakirjassa mainittavia asioita hiottiin useaan otteeseen ennekuin hyvÀksyimme sen. Varmaan vÀlittÀjÀ mietti ettÀ kauhean nipoa porukkaa.

Joulukuun puolenvÀlin jÀlkeen saimme vihdoin uuden kodin avaimet ja pÀÀsimme suunnittelemaan millainen siitÀ tulisi, jotta se tuntuisi omalta kodilta. LÀhtötilanne oli se ettÀ seinillÀ oli keltaiset kukkatapetit ja tiiliseinÀtapetti. PÀÀasia kuitenkin oli ettÀ lattia ja keittiö olivat kunnossa, joten sellaista isoa remppaa ei tarvinnut tehdÀ.

Kuva otettu netistÀ asunnon esittelykuvista.
Pienen tarkastelun jÀlkeen kÀvi ilmi ettÀ yksi seinÀ pitÀÀ purkaa ja rakentaa uudelleen. Joku oman elÀmÀnsÀ remonttireiska oli sen rakentanut ja laittanut kiinni vain reunoista ja ylÀreunasta sillÀ tuloksella ettÀ seinÀ heilui irtonaisena keskeltÀ. LastulevyseinÀn alta paljastui ihana sininen seinÀ, jonka alta tuli esiin viereisen huoneen kaapin takaseinÀ.


Ennen tÀmÀn seinÀn purkua ja uudelleen rakentamista oli ihanat keltaiset kukkatapetit poistettu. Maalausurakka sisÀlsi olohuoneen seinÀt ja yhden makkarin kaksi seinÀÀ.


TÀssÀ itseasiassa menossa tapetinpoisto.


Maalauksen jÀlkeen pÀÀsimme tapetoimaan. Siskoni Merja tuli Kotkasta avuksi ja nÀin saimme tapetoinnin suoritettua hyvÀllÀ aikataululla. Iso kiitos Merjalle avusta.



Siskokset remonttihommissa.

Maalattavaa ja tapetoitavaa jÀi vielÀ tuleville kuukausille tai vuosille, mutta nyt asunto oli jo siinÀ kunnossa ettÀ muutto voitiin aloittaa.


Tavaraa vietiin omalla autolla...

Jestas mikÀ kaaos.

...ja pakettiautolla

Nuorisokin auttamassa ja siitÀ iso kiitos.



Siru tyttö kulki kahden asunnon vÀliÀ ja oppi uuden paikan autossa, vaikka olen aina vannonut sen nimeen ettÀ jokainen kulkee turvallisesti ja Sirun paikka on AINA omassa boxissa. Nyt vaan ei boxi mahtunut kyytiin ja Sirunkin piti pÀÀstÀ mukaan.


VÀlillÀ siivousta ja ikkunan pesua. KyllÀpÀ olikin likaiset ikkunat. Nyt ne kiiltÀÀ, tai ainakin luulisin niin, katsotaan mitÀ tapahtuu kun kevÀtaurinko tulee esiin.


Rempan ja muuton keskellÀ vietettiin joulua ja muistettiin jopa ostaa, sulattaa ja paistaa kinkkukin. Ikea paniikki meinasi iskeÀ, kun ei meinannut riittÀÀ aika sinne lÀhtöön. Ehdin kuitenkin ja ainahan sieltÀ jotain tarttuu mukaan. Niin nytkin.



Facebook kirppistÀ pengoin myös ja sieltÀ tarttui mukaan vitriini, jota olin jo Ikeassa kÀynyt etsiskelemÀssÀ, mutta mielesitÀ ei löytynyt. NÀin sÀÀstyi sievoinen summa rahaa ja voin taas todeta ettÀ toisen roska on toisen aarre.


Pikkuhiljaa asunto alkaa tuntua kodilta, kun remppa valmistuu ja muutto etenee. Tavarat löytÀvÀt paikkansa, ainakin ensimmÀisen sijoituspaikan. Monesti varmaan vielÀ tulee siirreltyÀ tavaroita sinne tÀnne. Nyt kun vanha koti on tyhjÀ ja avaimet luovutettu ja me aletaan asettua tÀnne uuteen, niin voimme vain olla tyytyvÀisiÀ. HyvÀ valinta tehtiin, vaikka aluksi asunto nÀytti aika luotaantyöntÀvÀltÀ.
Nyt meillĂ€ on isot huoneet ja tilaa ja ilmaa ympĂ€rillĂ€. Me tykĂ€tÀÀn tosi paljon. Harjoitellaan uusia lenkkimaastoja Sirun kanssa ja uutta työmatkaa, kun työt taas tammikuun 2. pĂ€ivĂ€ alkavat. Me ollaan nyt vantaalaisia 😀

TĂ€llainen tĂ€stĂ€ nyt tuli, ihan ikioma koti. 💓








Kun kaikki oli valmista ehdimme tÀnÀÀn lenkillekin pitkÀstÀ aikaa. Nyt alkaa taas treenaaminen, tavoitteet kevÀÀlle on jo asetettu. Joululahjaksi saimme valmentaja Venlalta kirjan, joka sopii meille kuin nenÀ pÀÀhÀn.



       HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...