maanantai 6. tammikuuta 2020

Kohti kevÀttÀ

Joulu ja Uusi Vuosi on nyt vietetty ja kovasti kevÀttÀ odotellaan. Muuttohommat on takanapÀin ja me totutellaan uuteen asuinalueeseen ja uuteen kotiin. PientÀ fiksausta vielÀ tarvitaan, mutta ne tehdÀÀn sitten kun inspiraatio iskee.
Nyt aloitellaan taas treenejÀ ahkerasti ja ensimmÀisenÀ tÀhtÀimessa taitaa olla Helsinki10 kevÀÀllÀ, ellei sitten innostuta lÀhtemÀÀn Aktia Cupin talvijuoksuihin. Voi olla ettÀ innostutaankin.

TÀtÀ lajia vielÀ hiukan edessÀ, mutta kyllÀ se tÀstÀ helpottaa.



Jussin kanssa yhdessÀ kÀvimme uudenvuoden aattona tekemÀssÀ tunnin juoksu/kÀvely lenkin ja samalla tutustumassa uuden kodin ympÀrillÀ oleviin reitteihin. TÀytyy tunnustaa ettÀ kun on ollut vÀhÀn liian pitkÀ vÀli treenaamisessa, niin sen huomasi. Ei oikein juoksu kulkenut samalla tavalla kuin kesÀllÀ. No kyllÀ se kunto tÀstÀ taas kohoaa.


Lenkit on reippaasti nyt aloitettu tÀlle vuodelle. KÀvin vuoden ekalla lenkillÀ uudenvuoden pÀivÀnÀ ja nyt tuntui ihan kivalta. Juoksin/kÀvelin Malminkartanon portaille, ajatuksena tehdÀ myös vÀhÀn porrastreeniÀ. Portaat olivat kuitenkin niin liukkaat ettÀ porrastreenit jÀivÀt toiseen kertaan.




Perjantaina työpĂ€ivĂ€n jĂ€lkeen kĂ€vin salilla matolla juoksemassa. Ulkona satoi vettĂ€, oli kova tuuli ja Venlan viestissĂ€  luki 1h 30 min lenkki. Ei oikein houkutellut juoksu ulkona. No, matolla juokseminen on mitĂ€ on. En erityisesti tykkÀÀ, mutta kyllĂ€ mĂ€ 10 km sain kuitenkin sitĂ€ mattoa kulutettua. KĂ€velin vĂ€lillĂ€, mutta pÀÀasiassa juoksin. TĂ€ssĂ€ kohtaa Jussin treeninĂ€ oli lentopallopelit.



Sunnuntaina oli mitÀ hienoin ilma lenkkeilylle. Aurinko paistoi ja Venla oli antanut ohjeet vauhtikestÀsyystreenistÀ. Ei auttanut muu kuin lÀhteÀ juoksemaan. LÀhdimme Jussin kanssa yhtÀaikaa, mutta juoksimme eri lenkit ja sattumalta palasimmekin yhtÀaikaa kotiin. Lenkki kulki molemmilla hyvin ja saimme tehtyÀ treenin niinkuin Venla oli sen ajatellut. Nyt kulki jo juoksu minullakin paremmin, kuin viikko sitten, joten kaipa tÀssÀ kunto alkaa kohota taas pikkuhiljaa.




Saimme Venlalta uudet neljĂ€n viikon treeniohjelmat ja molemmat innoissaan jo odottaa ettĂ€ pÀÀsee niitĂ€ toteuttamaan. Onpa ihanaa pÀÀstĂ€ kunnolla treenaamaan ja Venla on suunnitellut ohjelmat niin ettĂ€ kaikkea löytyy sopivassa suhteessa. Peruskuntoa treenataan tietysti eniten, mutta vauhtikestĂ€vyys -ja maksimikestĂ€vyystreeniĂ€ on myös tottakai mukana. LisĂ€mausteena yhteisreenejĂ€ Venlan kanssa mm. juoksukuntopiiriĂ€ ja juoksutekniikkaharjoituksia. Ohjelmassa ei myöskÀÀn unohdeta lihaskuntotreeniĂ€, jota lĂ€ytyy joka viikolle sopivasti. KevÀÀllĂ€ ollaan toivottavasti todella hyvĂ€ssĂ€ kuosissa. 😀 Kirjoittelen tĂ€nne tasaisin vĂ€liajoin tunnelmia treeneistĂ€ ja kertomusta siitĂ€ mitĂ€ on tehty. Kuvien kera tietty.

TÀnÀÀn vielÀ Sirun kanssa tunnin lenkki lumisessa luonnossa ja toivotaan ettÀ lunta tulisi vielÀ sen verran ettÀ pÀÀsisin kokeilemaan uusia suksiani. MÀhÀn siis hiihdÀn vain tasaisella, jos sitÀ monen vuoden tauon jÀlkeen voi hiihdoksi kutsua. TÀstÀ on nyt hyvÀ jatkaa kohti kevÀttÀ.


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...