sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Tärkeä kehonhuolto

Olen ollut Espoon kaupungin leivissä 20-vuotta ja siitä hyvästä sain valita itselleni lahjan. Kylpylälahjakorttien, korujen ja kellojen sijasta valitsin itselleni hierontalahjakortin 5x45 min.
Niin paljon kuin aina kehonhuollosta puhutaan ja kuinka tärkeää se onkin, niin aina se jää tekemättä. Nyt yritän korjata tän tilanteen itseni kohdalla.

Tämän viikon treeneihin on kuulunut Vauhtileikittelyä, pk-lenkkiä ja maksimikestävyystreeniä

Viikon trreenit aloitin tiistaina 30 min kevyellä pk-treenillä ja sen lisäksi oli merkitty ohjelmaan lihaskuntotreeniä. Taloyhtiön lenkkisauna vaan kutsui ja lihaskuntoreenit jäi tekemättä. Näin helppoa se on löytää syy jättää tylsin treeni tekemättä.
Jussi juoksi samanpituisen lenkin mun jälkeen ja meni myös saunaan, joten lihaskuntotreeni jäi Jussiltakin tekemättä.

Keskiviikkona Juoksuringin treenit Pirkkolan urheilupuistossa. Alunperin treeniohjelmaan oli merkitty maksimikestävyystreeni 3x3 km verryttelyineen, mutta Juoksuringin treeneissä matka  vaihtui siten että juoksin 5x1 km kiihtyvällä vauhdilla. Jussi juoksi tuon 3x3 km kiihtyvällä vauhdilla. Oli kyllä aika mielenkiinstoista huomata että vaikka luulin juosseeni lähes kaikkeni antaneena, niin sykemittari näytti sellaisia lukemia, että olisi pitänyt jaksaa vielä kovempaakin juosta.

Loppuverkkana 3 vetoa mäkitreeniä rennosti rullaten, n. 50 m matkalla.




Torstaina pidin lepoa treenistä, mutta kävin hieronnassa. Tämä olikin eka kerta mun juoksijan uran aikana kun käyn hierottavana. Olin jo etukäteen puhelimessa kertonut juoksevani ja myös alaselän kivuista joita mulla on. Ilokseni huomasin että mun kertomat asiat oli laitettu muistiin, eikä niitä tarvinnut enää uudelleen selittää. Hieronta tietysti tuntui mukavalta, paitsi kun hieroja käsitteli pakaroita ja piriformislihasta. Oli kyllä aika tiukka ja kipeä, eikä yhdellä käsittelykerralla vielä edes rauhoittunut. Tämä piriformis on yksi syy siihen että nyt aloitan oikeasti ne venyttelyt lenkkien jälkeen ja yritän muistaa myös ennen lenkkiä. Jospa sillä saisi selkävaivat kuntoon.

Perjantain lenkille lähdin hyvän ja pitkäaikaisen ystäväni Pian kanssa. Pia on aloitellut vastikään juoksemista miehensä kanssa ja oli todella kiva päästä yhdessä lenkille.
Aiemmin on ajeltu moottoripyölrillä peräkanaa, mutta nyt sitten juostan rintarinnan. Kiva oli juostessa vaihtaa kuulumisia ja tsempata aloittelijaa tähän hienoon lajiin.




Koska noi kaikki venyttelyt ja lihaskuntoreenit jää aina niin helposti tekemättä, ostin meille kirjan jossa on todella monipuolisesti erilaisia venytysharjoituksia, sekä liikkuvuustreeniä. Nyt ei ainakaan voi enää vedota siihen että ei tiedä mitä ja miten tekisi, Valmentajalta saimme joululahjaksi kirjan jossa on monipuolisesti kaikenlaista tietoa juoksemisesta, lihaskunnosta, venyttelystä, ravinnosta, varusteista, voimaharjoituksista ym. Juoksijalehden harjoituspäiväkirjaan kun vielä merkkaa treenit oheisharjoitteineen, niin voi siten palata siihen mitä on tehnyt ja milloin. No tulee ne merkattua tietysti sähköiseen muotoonkin. Itseasiassa juoksija-lehdessä oli juttu alku -ja loppuverryttelyn tärkeydestä KLIKKLIK. Kannattaa lukaista.





Viikko oli hyvä päättää vauhtileikittely treeniin, joka olisi pitänyt olla viikon aloitus, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Jussi on kotona vähän flunssaisena, joten hän jätti tämän treenin tekemättä. Toivotaan että säästyn tolta taudilta ja pystyn treenaamaan kunnolla.
Alkulämmittelyn loppuvaiheessa päätökseni mukaisesti tein dynaamisia venyttelyjä ennen vauhtikestävyys vetoja.
Vauhtikestävyys treeni piti sisällään 10x 1 min vedot ja väleissä 1 min palautus. Juoksu tuntui hyvältä ja jalat hieronnan jäljiltä rennoilta.
Loppuverkka oli noin 20 min, jonka aikana tein ylämäissä vähän polvennostojuoksuja, askelkyykkyjä, polven ylösvetoja ja ristiaskeljuoksuja. Lihaksistolle ja hermotukselle siis vähän haastetta.

Uusi viikko alkaa uusin treenein ja nähtäväksi jää pystynkö pysymään päätöksessäni venyttelyjen ja lihaskuntotreenien suhteen. Itsellehän siitä vain on haittaa jos ei näitä tee. Seuraavassa postauksessa asiasta lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...