lauantai 1. helmikuuta 2020

Ei se määrä, vaan laatu.

Tammikuun juoksukilsat 103 km. Ollaan tyytyväisiä ja onnellisia edistyksestä. Vuosi sitten kilsat oli noin 40. 

Valmentajan mukaan ottaminen treenaamiseen oli oikea päätös. Olisin saanut blogiyhteistyönä ilmaisenkin valmennuksen, mutta koimme paremmaksi henkilökohtaisen valmennuksen. Ilmainen valmennus olisi ollut nettivalmennus ja siten treeneistä luistaminen helppoa. Itsemme tuntien päätimme ottaa henkilökohtaisen valmennuksen, jolloin treenistä luistaminen ei ole niin helppoa. Itsellä on ajatus siitä, että että kun toinen näkee  vaivaa sen eteen, että tekee just meille sopivan treeniohjelman, niin sitä pitää kunnioittaa. 

Kilsojen kerääminen ei ole meille se pääasia juoksussa, vaikka iloitsemmekin tammikuun saavutuksesta. Tässä juoksuhommassa ja treenamisessa maratonille, olemme sitä mieltä, että ei se kilsojen määrä, vaan laatu. Vielä en voi sanoa että laatu olisi aina hyvää ja moitteetonta, mutta siihen pyritään. Valmennus meillä ainakin on hyvää ja treeniohjelmat monipuolisia. Henkilökohtainen  valmennus toteutuu siten, että teemme yhteisiä treenejä Venlan kanssa tällöin, ja kaikki treenit joita teemme yksin ja yhdessä, kirjataan ylös niin, että valmentaja Venla voi seurata kehittymistä ja treenien sujumista.

Venlan kanssa yhdessä kävimme läpi ennen valmennuksen aloittamista, mitä me valmennukselta haluamme ja meidän tavoitteet. No, tottakai muistutimme siitä, että olemme vain harrastajia ja jo kohta 50v ja se pitää ottaa huomioon. Emme ole enää mitään nuorukaisia. Tämä valmennus/valmennettava suhde on kaikille osapuolille vähän niinkuin harrastusta ja siksi mielekästä kaikille. Hyvin on valmentaja huomioinut meidän toiveet valmennuksen suhteen, mutta on myös sopivasti vaativa. 

Keväällä kun alkaa taas juoksutapahtumat, niin näemme mitä edistystä henkilökohtainen valmennus on tuonut mukanaan. Tällä hetkellä ainakin huomaa sen että kurinalaisuutta treenaamiseen on tullut rutkasti. 

Kuvia yhteisistä treeneistä.

                 

                


                         





Viime postauksessa lupasin että alan tekemään venyttelyjä ja lihaskuntotreeniä säännöllisesti. Etenkin venyttelyä. Olen nyt venytellyt joka päivä edes vähän, ja heti huomaan muutoksen jatkuvasti kipeässä selässäni. Selkä on edelleen aamuisin vähän kipeä ja jäykkä, mutta huomattavasti parempi. Parin viikon kuluttua on taas hierojalla käynti, se varmasti taas edesauttaa selän kuntoutumista.
Lihaskuntoa en ole tehnyt niin ahkerasti, mutta kuitenkin vähän. 

Jalkajumppaa valmentajan ohjeiden mukaan.

Aamuvenyttelyt


Lihaskuntoa

Helmikuun treenit on nyt aloitettu pitkällä lenkillä ja kilsoja kasassa 13.42. Jussilla helmikuun kilsat tasan kymppi. Saapas nähdä tuleeko tälle kuukaudelle enemmin kilsoja kuin tammikuulle, vaikka emmehän me kilsoja keräile.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...