maanantai 10. helmikuuta 2020

Kuulumisia treenaamisesta ja vÀhÀn muustakin

EdellisessĂ€ blogikirjoituksessani kerroin valmentajan kanssa treenaamisesta ja palaan siihen vielĂ€ vĂ€hĂ€n tĂ€ssĂ€kin postauksessa. 

Valmentajan oppien myötÀ olen saanut myös uutta sisÀltöÀ treeneihin. Tavalliseen, joskus tylsÀÀnkin pitkikseen saa sisÀltöÀ, kun tekee vÀhÀn mÀkitreeniÀ sopivassa ylÀmÀessÀ tai pieniÀ spurtteja silloin tÀllöin.
Onhan toki vaihtelua sekin ettĂ€ kaikki treenit viikossa eivĂ€t ole samaa, samalla tempolla juoksua, vaan erilaisia vauhtileikittelyjĂ€ ja  eri sykealueilla treenaamista. 


Tasapaino -ja kehonhallintareeniÀ

Odotan jo innolla kevÀÀn ja kesÀn juoksutapahtumia. Innostuin kokeilemaan maanantaina miten se kymppi tÀhÀn aikaan vuodesta kulkisi. Treeniohjelmassa oli kyllÀ kevyt pk lenkki, mutta kun kulki hyvin niin annoin mennÀ. Kymppi meni aikaan 1.04, joka on paras aikani ikinÀ. TÀssÀ oli vielÀ vÀhÀn kÀvelyÀ ja muutamat liikennevalot. Tuosta sen nÀkee mitÀ kunnolla suunniteltu treenaaminen saa aikaan. Olin tyytyvÀinen. Valmentaja ei tuominnut kokeiluani, totesi vain ettÀ vÀlillÀ voi antaa mennÀ, kunhan ei liian usein toistu.

YllĂ€tin myös itseni katselemasta viimekesĂ€n tapahtumista valokuvia ja oli niin iloisia juoksijoita niissĂ€ ja tuttuja naamojakin, joten tuli jo ikĂ€vĂ€ kesÀÀ ja sitĂ€ mahtavaa fiilistĂ€ joka tapahtumissa on. 

Lihaskuntoreenit ja etenkin venyttelyt sekĂ€ rullailu jatkuvat, kuten jo yhdessĂ€ aiemmassa kirjoituksessani lupasin. Tosin lihaskuntotreeniĂ€ pitĂ€isi tehdĂ€ enemmin. Salikortti on meillĂ€ molemmilla, mutta siellĂ€ tulee kĂ€ytyĂ€ lĂ€hinnĂ€ vain juoksemassa matolla, silloin kun on huono sÀÀ. Viime viikolla kĂ€vimmekin kertaalleen salilla. Onneksi ilmat on kuitenkin olleet niin hyvĂ€t ettĂ€ koko talvena on tarvinnut kĂ€ydĂ€ vain kaksi kertaa matolla juoksemassa. 






JĂ€rjestelin meille kotiin kaikki jumppavĂ€lineetkin niin ettĂ€ niitĂ€ on helppo ottaa ja kĂ€yttÀÀ. Siltikin niitĂ€ tulee kĂ€ytettyĂ€ liian vĂ€hĂ€n.  MinĂ€ kĂ€ytĂ€n niitĂ€ Jussia enemmin, mutta molemmilla on tĂ€ssĂ€ vielĂ€ töitĂ€. Juoksija lehdessĂ€ oli hyvĂ€t ohjeet Juoksijan Pilates -treeniin, joissa kĂ€vimme syksyllĂ€ ihan paikan pÀÀllĂ€kin. NĂ€itĂ€ harjoitteita olisi tarkoitus nyt jatkaa taas kotonakin.



                                          

                       
 
Loppuviikosta kÀvimme pitkÀstÀ aikaa yhdessÀ tekemÀssÀ pitkÀn lenkin. Harvemmin tulee nykyÀÀn yhdessÀ kÀytyÀ lenkillÀ, mikÀ on tietysti vÀhÀn harmi. Nyt kuitenkin kÀvimme ja oli kyllÀ mukavaa. Ilma suosi ja juoksukin kulki ihan kivasti. Yhteiset lenkit usein jÀÀ, koska kumpikin haluaa juosta omaa vauhtiaan ja yleensÀ aina Jussi pÀÀsee töistÀ siten, ettÀ ehtii lenkille minun ollessa vielÀ töissÀ.




Lenkin pÀÀtteeksi vielÀ palautusjuomaa.
EihÀn elÀmÀ pelkkÀÀ lenkkeilyÀ ja treenaamista saa olla, joten lauantai-iltana olimme ystÀvien kanssa juhlistamassa uutta 20-lukua. Oli kivat juhlat ja ihanaa nÀhdÀ hyviÀ ystÀviÀ joita muuten melko harvoin tulee nÀhtyÀ. Sovittiin kesÀlle naisten kesken mökkireissunkin, kun prÀtkÀreissut joita ennen tehtiin naisten kesken ei enÀÀ onnistu. HyvÀt ystÀvÀt ovat kyllÀ kultaakin kalliimpia.




Juhlissa elÀvÀÀ musiikkia esitti Los Jorgos ja kuinka ollakaan juoksijoitahan tÀstÀkin kokoonpanosta löytyi.

NÀillÀ evÀillÀ taas jatkamme treenaamista kohti Honolulua, joka pÀivÀ pÀivÀltÀ lÀhestyy. Kohta voimme alkaa jo katselemaan ja vertailemaan eri majoitusvaihtoehtoja, vaikka onhan sitÀ jo vÀhÀn tehtykin.


Kertaukseksi niille, jotka ovat vasta tulleet mukaan, niin suunta on tuonne 12.12.21.






Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...