sunnuntai 16. helmikuuta 2020

Lihaskuntoreeniä vai ei?

On ollut todella sateinen viikko ja pikkuhiljaa alkaa kyllästyttämään jokapäiväinen sade. Vaikuttaa treenaamismotivaatioonkin, kun aina sataa ja on harmaata. Päivät ovat kivasti jo pidentyneet etenkin illasta, mutta se ei paljon lohduta jos aina vaan sataa.

Viikon treenit oli tarkoitus aloittaa tunnin pk lenkillä ja siihen vielä mäkivetoja päälle. Tein treenin työpäivän aikana, kun olin vauvan kanssa kärryttelemässä. Kävellen vaunuja työntäen ja sopivissa mäissä kiihdytin juoksuun. Ihan en saanut sykettä nousemaan tarpeeksi korkealle mäkivedoissa ja ne jäivät vähän lyhyiksikin. Vaunujen kanssa haastavaa. Tehty kuitenkin.

Tiistaina oli ohjelmassa jääkiekkoa. Ei toki itse pelattu, mutta käytiin kannustamassa Jokerit voittoon Traktor Tseljabinskista. 



Sateisen sään takia viikon vauhtileikittely tehtiin juoksumatolla ja tällä kertaa oli vuorossa 5x1km treeni. Kilsan vedot oli tarkoitus tehdä niin että kaksi viimeistä vetoa menee maksimikestävyyden puolella. Hyvin sain treenin näin tehtyäkin. Alkuun ja loppuun toki n. 15 min lämmittelyt. Tähän treeniin sisältyi myös 5x 60m rennot rullaukset ja juoksumatolla noi on melko haastavat suorittaa. Hyvä treeni kuitenkin ja juoksu kulki ihan kivasti.




Perjantaina kävin ystävänpäivän kunniaksi työkavereiden kanssa vesijuoksemassa. Puolituntia vesijuoksua oli ihan sopiva treeni mulle. Yritin parhaani mukaan juosta mahdollisimman hyvässä ja rennossa asennossa. Huomasin että liian etukumara asento kävi selän päälle ja hartiat eivät pysyneet rentoina. Mahdollisimman normaali juoksuasento, kroppa suorana oli toimivampi, mutta eteneminen huomattavasti hitaampaa. Mummotkin paineli ohi. Pari päivää tästä treenistä huomasin aamulla että selkä oli normaalia kipeämpi, oisko ollut syynä erilainen treeni kuin yleensä. Meinaan siitä huolimatta mennä uudelleenkin.


Viikon pitkä lenkki tuli tehtyä Esport Arenalla sisäradalla, koska yllätys yllätys, ulkona satoi vettä. Juoksu sisällä kulki aika helposti, vaikka tykkään enemmin juosta ulkona. Sisällä tuntuu että happea ei ole tarpeeksi. Vai onko tuolla paikassa vain huono ilma? Yhteensä kierroksia tuli 31, eli reilut 12 km. Hyvin sain pidettyä vauhdin kurissa ja sitä myötä sykkeet pysyivät hallinnassa, eikä ne nousseet liian korkeiksi. Mulla on se ongelma että juoksen huomaamattani liian kovaa ja silloin sykkeetkin nousevat liian korkeiksi. Nythän oli kyseessä kuitenkin pk lenkki ja sykkeet pidettävä pk tasoilla. Jussi juoksi myös saman treenin  ja hänellä tekeminen oli helppoa. Jussi oli tyytyväinen juoksuunsa ja kilsoja tuli reilut 14.





Tänään sunnuntaina olisi treeniohjelmassa ollut vielä oman jaksamisen mukaan 10km + lihaskuntotreeniä päälle. Kroppa kuitenkin tuntui siltä että nyt ei ole viisasta lähteä juoksemaan ja ulkona....SATAA. Lähdimme siis salille. Jussi juoksi matolla, tarkoituksena tehdä 10 km pk treeni. Minä vain tein matolla alkulämmittelyn ja siirryin salitreeniin. Salitreeni tuntui kivalle ja sopikin hyvin tämän päivän fiilikseen. Jussi juoksi 6 km ja kunnon venyttelyt päälle. Päivän huonot ruokailut tekivät sen että polttoainetta juoksuun ei vain ollut. Salitreeni tuntui niin mukavalle, että taidan yrittää käydä jatkossa viikottain salilla. 





Venla laittaa meille viikottain treeniohjelmaan lihaskuntotreeniä, mutta kuten olen ennenkin maininnut niin aika huonosti tulee tehtyä. Saimme joululahjaksi kirjan "Matkalla Maratonille" ja nyt olen lueskellut kirjaa ja erityisesti sitä, miksi pelkkä juoksu ei riitä lihaskuntotreeniksi. Kirjassa on hyvin selkeästi kerrottu treenaamisesta ja selitetty asioita niin että tavallinenkin ihminen ymmärtää. Tästä viisastuneena olen nyt päättänyt oikeasti aloittaa lihaskuntotreenit kunnolla ja käydä salilla sekä tehdä harjoituksia kotona. Kirjassa on myös hyviä ohjeita ja vinkkejä kuvineen lihaskuntotreeniin sekä venyttelyyn. Selkeän ja helposti luettavan kirjasta tekee se, että teksti on selkeää ja kuvitus tukee hyvin tekstiä. Toki kirja sisältää paljon muutakin tietoa kuin vain lihashuoltoa. Sieltä löytyy sisältöä koskien mm. ravintoa, rasitusvammoja ja niiden ehkäisyä, varusteita ja mikä tietysti monelle on hyödyllistä, niin harjoitusohjelmia. 



Yhden illan vietimme sohvalla katsellen mahdollisia majoituspaikkoja Hawaijilla, lentojen aikoja ja hintoja. Pikkuhiljaa näitäkin voi jo alkaa miettiä. Matka Hawaijille lähestyy päivä päivältä.

Satoi tai ei, niin Sirun kanssa käydään lenkillä joka päivä useasti ja löytyihän tästäkin viikosta yksi aamupäivä, eli lauantai, jolloin ei satanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...