sunnuntai 23. helmikuuta 2020

Aina vaan sataa!

Tammikuussa oli kaksi juoksutreeniÀ sisÀllÀ. Helmikuussa suurin osa on ollut sisÀllÀ. TÀstÀ saamme kiittÀÀ luontoÀitiÀ, joka on suonut vesisadetta joka pÀivÀlle.

Alkuun en vĂ€littĂ€nyt sateesta ja mĂ€rĂ€stĂ€. KyllĂ€hĂ€n tammikuussakin satoi ja jo pihalla oli sukat mĂ€rkĂ€nĂ€, ennenkuin oli edes pÀÀssyt aloittamaan lenkkiĂ€. 
Helmikuussa sateet on vaan jatkuneet ja oma mieliala synkkenee samassa suhteessa taivaan kanssa. Joudun vĂ€lillĂ€ vĂ€kisin riipimÀÀn itseni lenkille. Onneksi Jussi huolehtii vĂ€lillĂ€ siitĂ€ ettĂ€ riipii mut mukaan. 
Juoksumatto on ihan kiva keksintö silloin tĂ€llöin kĂ€ytettĂ€vĂ€ksi, liika on kuitenkin liikaa. SisĂ€rata jossa juosta sateella on huomattavasti parempi vaihtoehto kuin matto, mutta ankeaa ja tylsÀÀ sekin. Juoksen mieluiten ulkona, mutta en sateella. En enÀÀ. 
Toivotaan ettĂ€ sateet loppuvat pian ja alamme saada ihania aurinkoisia pĂ€iviĂ€. 

TĂ€nÀÀn sunnuntaina oli ihana aurinkoinen ilma, kun olin Sirun kanssa lenkillĂ€. Kivasti aurinko jo lĂ€mmittikin. 
KĂ€vimme myös kirppiksellĂ€ ja Esport Arenalla kannustamassa Endurance 24 juoksijat maaliin 24h urakastaan. IltapĂ€ivĂ€llĂ€ vielĂ€ poika tuli kylÀÀn ja söimme yhdessĂ€. 
Koko pĂ€ivĂ€n oli kiva ja kuiva keli. Illalla vasta, jo pimeĂ€n tultua ehdin itse lenkille ja kuinka ollakkaan alkoi sade. Kirosin mielessĂ€ni, mutta satoikin vain muutaman pisaran ja pilvet vĂ€istyivĂ€t. Ihana tĂ€htitaivas tuli esille ja toi hyvĂ€n mielen mukanaan. 

NĂ€mĂ€ sateiset ja harmaat pĂ€ivĂ€t vaikuttavat ainakin minulla mielialaan niin ettĂ€ kroppakin tuntuu raskaalta ja lihaksia pakottaa. VĂ€lillĂ€ mietin ettĂ€ olenko sairastumassa tai jotain, mutta terveenĂ€ olen pysynyt ja saanut treenitkin tehtyĂ€. 
Motivaatio on vÀlillÀ todella hukassa, onneksi Jussin kanssa motivoimme toinen toistamme lÀhtemÀÀn lenkille ja liikkeelle. Tottakai motivaatioon positiivisesti vaikuttaa myös valmentajan tekemÀ harjoitusohjelma.
Miten sinÀ motivoit itsesi liikkeelle ja lenkille tai pysyt positiivisena tÀllaisilla "talvi"sÀillÀ? Otan vinkkejÀ vastaan.

TÀllÀ viikolla on tehty koordinaatioita ylÀmÀkeen ja mÀkivetoja. PimeÀssÀ ja osan ajasta myös satoi vettÀ. Treenin jÀlkeen oli hyvÀ olo ja hyvÀ mieli, kun jaksoi kuitenkin lÀhteÀ.



VauhtikestÀvyystreenin tein matolla juosten ja matollahan se tietysti on helpoin tehdÀ, kun olosuhteet ovat tasaiset. Ulkona kova sade ja kova tuuli.




PitkĂ€ lenkki suoritettiin taas Esport Arenalla. Mulla lenkin pituus oli 1h 30min ja Jussilla 1h 45 min. Ulkona tuulee kovaa ja sataa vielĂ€ kovempaa. Juoksu kulki sisĂ€radalla kuitenkin kivasti ja kumpikin olisi jaksanut jatkaa vielĂ€ pidemmĂ€llekin. Jussi kuitenkin totesi "HyvĂ€ lopettaa siihen, kun tuntuu vielĂ€ hyvĂ€ltĂ€ ja jÀÀ hyvĂ€ olo". SiinĂ€ hĂ€n oli kyllĂ€ aivan oikeassa. 




Viikon viimeinen harjoitus oli kevyt lenkki 30 min + lihaskuntotreeniÀ. Teinkin todella kevyen lenkin. Kilsoja tuli vain 3,9. Lenkin jÀlkeen lihaskuntoreeniÀ ja vÀhÀn venyttelyÀ. Jussi vielÀ hieroi toisen jalan etureittÀ, kun tuntuu kipua jonkin verran.


Ilokseni huomasin ettÀ helmikuulle on tullut juoksukilsoja enemmin kuin tammikuulle, vaikka helmikuu ei ole vielÀ edes lopussa. Huonot sÀÀt ja vÀlillÀ aika huono fiilis ei ole kuitenkaan nÀköjÀÀn vaikuttaneet treenaamiseen. Olen tyytyvÀinen.

Alkavalle viikolle luvataan lumisateita tĂ€nne etelÀÀnkin. En kaipaa enÀÀ mitÀÀn paksuja kinoksia, mutta vĂ€hĂ€n lunta ja pikku pakkanen olisi kivaa vaihtelua mĂ€rkyyteen. Katsotaan kuinka kĂ€y. 

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...