lauantai 29. helmikuuta 2020

Kellon päivitys haaveita ja kuluneen viikon treenit.

Kannatti manata viime kirjoituksessa sateisia säitä. Sen jälkeen on ollut kivoja aurinkoisia päiviä. 
Aurinkoiset päivät on kuitenkin ryyditetty melko kipakalla ja kylmällä tuulella, mutta parempi sekin kuin ainainen sade.

Nyt kun tätä kirjoitan on lauantai ilta. Viikon aikana treenejä on tehty kolme ja yksi huomenna vielä edessä. Viikolle siis neljä treeniä.

Tiistaina aloitin kevyellä pk, eli peruskuntotreenillä. Niitähän onkin suurin osa kaikista treeneistä. Tunnin lenkki ja 7,9 km. Kiva oli lähteä työpäivän jälkeen juoksemaan, kun oli vielä valoisaa ja bonuksena kadutkin osanmatkaa lakaistuna. Tuli ihan kevätfiilis.


Viikon toinen treeni keskiviikkona oli Venlan (valmentajan) kanssa yhdessä tehty mk, eli maksimikestävyystreeni. Jussi oli tietysti mukana myös. 
Alkuun otettiin lämpöä n. 3 km hölkällä ja siihen päälle mäkivetoja. Kyllä naista koeteltiin, kun 6x2 min mäkivedot oli treenin aiheena. Siihen päälle vielä 5x 60m vedot ja 10 min loppuverkka päälle. Näillä se kunto saadaan kohdalleen ja voimaa jalkohin, sekä sitä kautta nopeutta juoksuun.  Oli kyllä hyvä treeni.



Vielä ennen vetojen alkua vähän venyttelyä sisätiloissa.
Mäkitreenin jälkeisenä päivänä oli vuorossa palauttava kevyt pk vauhtinen lenkki. Jussin kanssa yhdessä käytiin juoksemassa tähtikirkkaan taivaan alla. Oli kiva lenkki ja helppo. Aikaa kului 36 min ja matkaa kertyi tasan 5 km.
Tämän lenkin jälkeen tein vielä kotitreeninä juoksijan Pilates treeniä, joka löytyy video-ohjeina Juoksija lehden nettisivulta. Mukavaa ja helppoa kehonhuoltoa.






Perjantaina Jussi kävi vielä tekemässä viikon pitkiksen ja saikin siihe lähes kaksi tuntia kulumaan peruskuntovauhdilla. Lenkki oli tarkoituskin olla kevyttä ja helppoa, joten juoksu/kävely oli taktiikkana. Mun oma pitkis on sunnuntaina, eli vasta tulossa.

Tän viikon treenit on siinä, mutta lauantaina eli tänään kävimme GoExpo messuilla. Osallistuimme juoksutekniikka treeniin ja kävimme vähän höntsäämässä golfmailojen ja pallojen kanssa. Meidän on parempi edelleen pysytellä juoksun parissa, golfissa on liikaa liikkuvia osia.




Mielenkiintoinen paneelikeskustelu käytiin kuuntelemassa, aiheena mittareiden käyttö kestävyysurheilussa. Nyt kovasti yritän keksiä hyviä syitä vaihtaa nykyinen Polarin kello M600 uudempaan versioon, eli Vantage M:ään. Kovasti mieli tekisi uutta kelloa, mutta kun vanha toimii vielä aivan hyvin. Tosin akun kesto on kehnoa noihin uusiin verrattuna ja unen ja palautumisen seuranta uusissa paljon edistyksellisempää. Tässähän on jo monta hyvää syytä vaihtaa. Mokomat vain maksavat aikalailla. Varmaan seuraavaa kirjoitusta kirjoittaessa olen jo päätökseni tehnyt.

Tällä viikolla on ollut siten myös mielenkiintoinen työviikko että oli mun vuoroni tehdä Espoon perhesosiaalityön instaan päivityksiä. Tein storyyn tarinan omasta työviikostani ja mielestäni onnistuinkin siinä ihan kivasti. 
Sinänsä hyödyllinen juttu, koska piti vähän googletella sen toimintaperiaatteita, niin nyt osaan käyttää instastorya parmmin kuin ennen.

Tässä helmikuun lopulla on tullut iloittua myös siitä että juoksukilsoja on meille kertynyt hurjasti. Jussilla jo reilut 150 km ja mulla 130 km. Tammikuun kilsat ylitetty reilusti, joten saapa nähdä mitä tuleman pitää maaliskuulla. Toivotaan nyt että Korona-virus pysyy loitolla ja pysymme terveinä, eikä kevään juoksutapahtumia peruta. Ei kuitenkaan maalailla piruja seinille, vaan jatketaan treenaamista ja hyvällä mielellä ja valmistudutaan kisoihin, sekä siihen suurimpaan eli Honolulun Maratonille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...