sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Kevyempi viikko ja uudet hankinnat

Tälle alkuvuodelle on tullut paljon kilsoja, vaikka ei niitä erityisesti keräilläkään. Alkuvuoden kilometrisaldo on jo 275 km ja Jussilla 316 km. Paljon enemmin kuin koskaan aiemmin.
Ilmeisesti tästä lisäntyneestä harjoittelusta johtuen mulla on nyt takareidet niin jumissa, että en saa niitä omin avuin parantumaan. Nyt siis valmentajan ohjeilla jatkossa jonkin aikaa kevyttä aerobista tekemistä, hierontaa ja ajattelin vielä mennä selkää hoidattamaan osteopaatille, jospa siitä löytyisi apu reisiinkin. Venyttelyä tietysti unohtamatta.

Nyt kun kaikki kevään juoksutapahtumat on peruttu, niin on hyvä aika hoitaa itseään, ettei tule mitään isompaa kremppaa.

Jussi on pitänyt myös 5 päivää taukoa lenkkeilyssä ja tällä viikolla juoksu on kulkenutkin hyvin.


Rullailulla yritän hakea apua lihasjumeihin.



Alkuviikosta saapui meidän tilaus Zero Pointista klik klik. Vaatteet siis saatu sieltä blogiyhteistyönä. Hyviä vaatteita tilasimme. Kumpikin tilasi lentosukat, ajatellen tulevaa pitkää lentomatkaa Honoluluun. Erittäin tukevat ja hyvät sukat. Voisi käyttää myös juostessa ja varmaan käytetäänkin kompressiosukkina. Irtohihat tilasimme myös ja nekin tuntuu todella napakoilta ja hyviltä. Jussi tilasi pitkä juoksutrikoot kylmillä ilmoilla käytettäviksi. 
Jussi kommentoi, että trikoot ovat todella hyvät jalassa, vastasivat kokoa, joka verkkokaupassa oli ilmoitettu ja pitivät jalat lämpiminä. 
Minä tilasin kesäksi trikooshortsit, vielä en ole päässyt niissä juoksemaan, mutta sovituksessa tuntuivat hyviltä, kumireunat lahkeissa estävät lahkeiden nousemisen ylös, joka minulla on ongelmana. Koko juuri sellainen kuin verkkokaupassa ilmoitettu.
Lähetys myös tuli nopeasti perille. 
Pidämme myös siitä että Zero Pointin tuotteet ovat kotimaisia ja tuotettu  vastuullisesti kierrätysmateriaaleista.





Tän viikon treeneihin on kuulunut maksimikestävyys -ja vauhtikestävyystreeniä, sekä mulla kevyt lenkki 50min ja Jussilla pitkä lenkki 17 km. 
Maksimikestävyystreenin tein juoksumatolla ja itselleni uutena juttuna se, että menin töistä suoraan salille. Nyt kun työtehtävät vaihtuvat 23.3. alkaen, niin jatkossakin voisin mennä töistä suoraan salille.

Vauhtikestävyystreeni meni hyvin Juoksuringin KLIK KLIK treeneissä. Tällä kertaa vain minä olin treenaamassa, koska Jussi tunsi itsensä hiukan väsyneeksi. Nää olikin tämän kevään ekat juoksuringin treenit. Hyvä treeni oli ja osallistujiakin muutama. Itsellä vähän painoi edellisen päivän maksimikestävyystreeni jaloissa. Treenien aiheena oli määräintervalliharjoitus. Aloitimme verryttelyllä 10 min kevyttä + 5 min reipasta juoksua. Koordinaatioita ja kevyitä hyppelyitä, sekä 2x100m rentoja rullauksia. 
Intervallitreeninä 5x2 min, 30 sek palautuksella ja 5x1 min 45 sek palautuksella.



Aino Paunonen veti treenit ja näyttää tässä mallia koordinaatioharjoitukseen.

Venyttelyä vielä ennen intervalliharjoitusta.

Lauantaina Jussi kävi pitkän lenkin 17 km ja minä 50 min juoksu/kävely lenkin 6,4 km. Jussilla ollut tällä viikolla kevyt viikko ja minulla on ensi viikolla kevyt viikko.

Pitkän harkinnan jälkeen päätimme tänään tilata uudet urheilukellot ja loppujen lopuksi päädyimme molemmat Polarin Vantage V kelloihin. Siinä on Tärkeänä toimintona palautumisen seuranta ja vanhaan kelloon verrattuna erittäin hyvä akun kesto. Nykyistä kelloa saa olla lataamassa joka päivä ja jos tekee pitkän treenin niin kaksikin kertaa päivässä. Onhan tuo Vantage melko iso mötikkä mun pieneen ja mitättömään ranteeseen, mutta eiköhän siihen totu. 

Ajattelin että en kirjoita mitään ajatusta tähän vallitsevasta tautitilanteesta, mutta sen verran kuitenkin, että pitäkää huolta toisistanne ja muistakaa pestä kädet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...