lauantai 21. maaliskuuta 2020

Pre-karanteeni



Hellou täältä pre-karanteenista (kuten tyttäreni asian ilmaisi) ei olla oikeasti karanteenissa, mutta oikein missään ihmisten ilmoilla ei viitsi/uskalla käydä, joten loma on ollut kiva viettää näin esikaranteenissa.

Mites sun päivät on sujuneet näinä aikoina?

Kuten jo sanoin niin ollaan oltu tää viikko lomalla. Aloitettiin loma menemällä Sellon Prisman hamstraushelvettiin. Saatiin kuitenkin yks paketti vessapaperia...jeee. Kaikki muu sitten olin loppu. Onneksi me syödään paljon kasviksia, pastaa, riisiä joten niitä oli, paitsi pastaa ja riisiä :-). Ostettiin sitten kasviksia paljon. Saatiin me pari pussia makaronia. Jauhelihaa piti hakea lähikaupasta, että näin.

Voin sanoa että jos kävisi niin, että tulisi ulkonaliikkumiskielto tai joutuisi oikeaan karanteeniin, niin koville kyllä ottaisi. Mun hermorakenne ei meinaa kestää tätäkään, kun ei voi turvallisesti kulkea missä haluaa. Onneksi on koira, niin sitä saa aina lähteä ulkoiluttamaan. Ainiin, koirien ruoat oli myös hamstrattu loppuun ainakin siitä vihreälogoisesta eläintarvikeliikkeestä. Käytiin useammassa.

Mitä me on sitten tässä loman aikana tehty, kun kulkemista on rajoitettu?

Mulla on ollut vähän ongelmia takareisien ja selän kanssa. No selkäongelmat on olleet jo vuosia, nyt iski myös takareisiin aikamoista tiukkuutta. Niitä olen hoidellut siten että juoksu on vaihtunut kävelylenkeiksi. Hierojalla olen käynyt ja uutena juttuna osteopaatti. Se olikin aika kiva kokemus.

Osteopaatti hetkutteli, vetkutteli, paineli ja pyöritteli. Teki manipulaatiohoitoa siten että sattua ei saa, mutta napakasti kuitenkin. Kyllä se välillä pisti vähän voihkaisemaan, kun toi selkä vain on niin kipeä. Sanoi että mulla on lantio vinossa ja sitä nyt yritetään kolmen käyntikerran aikana saada parempaan asentoon.
Käsittelystä seuraava yö oli aivan kamala, alaselkään sattui ja jouduin kävelemään pitkin asuntoa, jotta se helpottaisi. Helpottikin ja seuraava yö meni jo paremmin. Kipu ei ole vielä pois, mutta juoksulenkki pari päivää käsittelyn jälkeen sujui paljon helpommin kuin aiemmin. Osteopaatti varoittelikin että kipuja voi tulla parina päivänä hoidosta. Kaksi kertaa vielä ja sitten toivottavasti olo olisi parempi. Juosta kuitenkin saa ja pitää kuten ennenkin. Toisinsanoen liike on lääke.

Meidän piti tässä lomaviikon aikana käydä Allas Sea Poolissa ja Helsingissä käyskentelemässä ja kahviloissa ja ties missä, mutta suunnitelmat muuttuivat siten, että pitää etsiä paikkoja joissa on mahdollisimman vähän ihmiskontakteja. Itseasiassa tällä hetkellä taitaa Helsingin keskustassakin olla aika hiljaista.

Päätettiin kuitenkin lähteä metsäretkelle ja pakattiin makkaraa ja kahvia reppuun evääksi. Uutisoinnista päätellen kaikki lähitienoiden luontopolut ym, ovat olleet täynnä porukkaa, joten käytettiin hetki aikaa siihen, että etsittiin netistä jokin sopiva paikka, joka olisi vähän kauempana pääkaupunkiseudusta, mutta kuitenkin siten, että sinne ei olisi ihan hirveän pitkä matka. Päädyimme siis Salmen ulkoilualueelle ja sepä olikin hyvä ratkaisu, siellä sai olla aivan rauhassa. Muutama koiranulkoiluttaja oli ja grillipaikoille joihin pääsi autolla, oli lapsiperheitä. Mehän tietysti kierrettiin ne kaukaa.

Tässä muutama kuva meidän retkestä.

Mukana on eväät ja iloinen mieli.

Hienoista haastetta, mutta kun katselee ympärilleen niin kiertotie löytyi.


Pitihän sitä kokeilla vieläkö osaan leipiä heitellä.



Kahvitauko auringonpaisteessa.
 





Itse sytytetty nuotio on paras, mutta puut pitää ensin pieniä.

Retken parasta antia. NAM!!



Luontopolun varrella olevissa kylteissä kerrottiin metsän eläimistä ja kasveista, mutta oli myös tällaisia vinkkejä liikkujille.


Metsäretken lisäksi on yritetty täällä kotona keksiä tekemistä. Kaapit on siivottu, vanhat paperit ja laskut käyty läpi ja turhat heitetty pois. Ikkunoita pesty ja siivottu parveke kesäkuntoon.

Parvekkeen siivoukseen liittyy tämä polkupyörän säilytysnurkka. Meillä on ollut ongelmana Jussin polkupyörän säilytys. Parvekkeelle ei mahdu, taloyhtiön pyöräkellariin ei viitsi viedä ettei varasteta. Mihinkäs sitten? Nyt oikein ajatuksella käveltiin kämppää ympäri mittanauhan kanssa ja mietittiin että mihin sen voisi sijoittaa. Hyvä paikka löyty lopulta ja siitä päätettiin tehdä harrastusnurkka, johon kerätään myös juoksuista saadut mitalit (tällä hetkellä ne on viime kesältä) ja laitetaan kuvia juoksuharrastuksen varrelta.

Ennen sisälle sijoittamista kunnon pesu.



         Lomapäiviin on kuulunut myös leivän leivontaa, jonka meidän perheessä hoitaa Jussi.


                                  Ruoanlaiton ohessa voi vaikka tehdä lihaskuntotreeniä :-)



Viime kirjoituksessa taisin mainita uusista hankinnoista. Nyt ollaan ihmetelty meidän uusia urheilukelloja ja harjoiteltu niiden käyttöä. Paljon on erilaisia ominaisuuksia vanhoihin kelloihimme verrattuna. Tyytyväisiä ollaan näihin Polar Vantage V kelloihin.


Kyllä me ollaan juostukin ja  käyty kävelyllä, ihmiskontakteja vältellen. Juoksu on siitä hyvä harrastus että kontaktien välttely on todella helppoa.




Kun on kauniit ilmat, niin sisällä pysyminen on haaste. Pakko on päästä ulkoilemaan ja liikkumaan. Nyt loma lähenee loppuaan ja maanantaina pitää palata töihin. Saapas nähdä mitä siitä seuraa.

Yritetään yhdessä pysyä terveinä ja ollaan kotona. Netti on pullollaan kaikenlaisia kotitreeniohjeita, tehdään niitä. Jos pitää käydä ulkona ja ihmisten ilmoilla, niin muistetaan turvavälit ja hyvä käsihygienia. Kyllä tää tästä helpottaa. Tsemppiä ystävät ❤

     
Yksi paikka jossa saa käydä ja jossa toivotaan ihmisten käyvän, jos vain on ehdottoman terve.

#ojennakätesi #hengenpelastaja



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...