maanantai 13. huhtikuuta 2020

SitÀ tikulla silmÀÀn joka...


TĂ€mĂ€ vuosi on siitĂ€ erikoinen ettĂ€ kaikki ulkomaan  matkat saa ainakin kevÀÀn ja kesĂ€n osalta unohtaa, lomat vietetÀÀn kotioloissa ja lenkit tehdÀÀn turvavĂ€lejĂ€ noudattaen. Juoksutapahtumat, joihin on talvi valmistauduttu on peruttu tai siirretty. Treeniohjelma on siirretty takaisin peruskuntoa ja kestĂ€vyyttĂ€ yllĂ€pitĂ€vÀÀn ja kohottavaan treeniin.

Kaikesta tÀstÀ saamme kiittÀÀ Korona nimistÀ virusta.

EtsiessÀni valokuvia seinÀlle laitettavaan kehykseen, jÀin katselemaan kuvia viime kesÀltÀ. Ajattelin ettÀ voisin uudelleen jakaa nÀmÀ kuvat ja tunnelmat lukijoideni kanssa. Vanha sanonta sanoo "SitÀ tikulla silmÀÀn joka vanhoja muistelee", mutta luulen ettÀ tÀssÀ tapauksessa vanhojen muistelu on ihan sallittua.

Viime kesÀn juoksutapahtumista meille ensimmÀinen oli Helsinki10 ja minulle myös ihka ensimmÀinen kesÀn juoksutapahtuma. Olin toki Jussin mukana jo toissa vuonna, mutta silloin huoltajan roolissa. PÀÀtin silloin ettÀ seuraavana vuonna olen mukana juoksemassa ja aloitin treenaamisen nollasta. Samana kevÀÀnÀ eli vuonna 2018 myös ilmoittauduin 2019 vuoden Helsinki kympille ja maksoin sen myös, joten harjoittelu sai selkeÀn tavoitteen.

Vuoden 2019 Helsinki10 jÀrjestettiin 27.4. Ilma oli lÀmmin, suorastaan helteinen ja fiilis ihan mahtava. Juoksimme Jussin kanssa yhdessÀ hienon ajan 1.07.39 johon olin todella tyytyvÀinen. YstÀvien ja kaikkien katsojien kannustus antoi vielÀ viimeiselle kilometrille voimia, vaikka aika koville jo otti. Ihana pÀivÀ.


                           

Helsinki10:n jÀlkeen seuraava tapahtuma oli HHM, eli Helsinki Half Maraton. Taas juoksijoita hellittiin hienolla ja helteisellÀ sÀÀllÀ. Jussi oli juoksemassa ja itsekin ihmettelin miksi en ollut mukana. Luottamus omaan kuntoon vain ei ollut niin hyvÀ, ettÀ olisin vielÀ lÀhtenyt puolikkaalle. Jussilla juoksu kulki ihan hyvin, vaikka jÀrjestÀjien taholta juomapisteiden toimivuus ontui aika pahasti. Moni juoksija jÀi ilman vettÀ. MinÀ olin huoltojoukoissa ja juotin omasta pullostani muutaman tutun juoksijan. Jussille oli oma vesipullo, jonka annoin etukÀteen sovitussa paikassa.
Juoksu kulki Jussilla hyvin ja hÀn saapui maaliin ajassa 2.23.36.

                   

Jussi osallistui ystĂ€vĂ€nsĂ€ kanssa myös Viron Rakveressa Ööjooks tapahtumaan 17.8.19. SiellĂ€ he juoksivat 10 km matkan ja aika oli 1.02.51. TĂ€rkeintĂ€ tĂ€ssĂ€ reissussa ehkĂ€ kuitenkin oli reissu kaksin hyvĂ€n ystĂ€vĂ€n kanssa.





Viron reissusta seuraava tapahtuma oli Helsinki Marathon 24.8.19. MinÀ juoksin 10 km ja Jussi juoksi puolimaratonin. Puolimaraton lÀhti liikkeelle jo niin aikaisin, ettÀ Jussi ehti jo maaliin minua kannustamaan ennen kympin lÀhtöÀ. Ilma oli aurinkoinen, mutta todella kylmÀ tuuli oli koko pÀivÀn.
Jussin juoksu sujui melko hyvin. Alkumatka meni liian kovaa ja se kostautui viimeisellÀ vitosella, joka oli vaikea. Jussi juoksi maaliin ajassa 2.14.19, eli kuitenkin huomattavasti paremmin kuin HHM:lla ja teki oma ennÀtyksensÀ.
Minulla kymppi sujui ehkÀ liiankin vauhdikkaasti omaan kuntoon nÀhden, koska vierelleni liimautui toinen nainen juoksemaan 5 km kohdalla, eikÀ kumpikaan antanut periksi tippaakaan. Maaliin tulimme rinta rinnan ajassa 1.07.55. Reitti oli mielestÀni raskas ja pikkuisen hankala ja se varmaan nÀkyi myös ajassa. Oli kuitenkin hieno juoksu ja hyvÀ fiilis. Maaliin pÀÀstyÀmme halasimme ja kiitimme toisiamme tsempistÀ.


 

                      


Vuoden viimeinen juoksu kotimaassa oli Vantaan maraton 12.10.19. minĂ€ juoksin varttimaratonin eli 10,5 km ja Jussi juoksi puolimaratonin.  Mun juoksu sujui hyvin. Sain heti lĂ€hdöstĂ€ seurakseni Hannan, jonka kanssa juoksimme lĂ€hes maaliin asti yhdessĂ€. Kilsa ennen maalia Hanna otti loppukirin ja mĂ€ jĂ€in etenemÀÀn omaa vauhtiani. Maaliin tulin ajassa 1.08.08 eli paras aika kesĂ€n tĂ€hĂ€nastisista juoksuista.
Jussi juoksi puolimaratonin ja oli maaliin tullessaan todella onnellinen hyvÀstÀ juoksusta. Jussi tuli maaliin ajassa 2.15.47. TÀssÀ kisassa meillÀ oli ollut Venla valmentajana jo jonkin aikaa ja Venlan antamat juoksutaktiikat toimivat todella hyvin.





Vuoden kohokohta oli marraskuussa 3.11.19 kun osallistuimme Nizza-Cannes Maratonille.  Jussi juoksi vuoden pÀÀmatkan, eli maratonin ja minĂ€ uskaltauduin 20 km kisaan.
Juoksua edeltÀvÀnÀ pÀivÀnÀ tapasimme muita suomalaisia juoksijoita, vietimme aikaa yhdessÀ ja kÀvimme syömÀssÀ.
JuoksupÀivÀn aamuna oli todella mahtava ukonilma. VettÀ satoi kaatamalla ja luontoÀiti nÀytti mahtiaan. LÀhtö venyi jonkin verran huono ilman takia, mutta pÀÀsimme kuitenkin lÀhtemÀÀn liikkeelle melkein aikataulussa. LÀhdön hetkellÀ satoi vielÀ kovasti ja ukkosti. Oli aika makea tunnelma juosta sateen ja ukkosen pauhussa. Muutama kilometri lÀhdöstÀ ukkonen ja sade loppuivat ja loppumatka meni hyvÀssÀ sÀÀssÀ, mutta mÀrillÀ kengillÀ. MinÀ pÀÀsin maaliin ajassa 2.24.54. Juoksu sujui hyvin ja vasta aivan viimeisillÀ kilometreillÀ iski vÀsymys.
Jussi juoksi upeasti maaliin ajassa 4.58.43, eli Jussi teki oman ennÀtyksensÀ maratonilla. HÀn toteutti myös tavoitteensa, eli 5 tunnin alitus.

                   

PientÀ treeniÀ ennen juoksutapahtumaa.



Suomi-Timo ja 500:s maraton

Maalissa

Maalissa

                           

Edellisen pÀivÀn fiilistelyÀ ja hieno porukka juoksijoita.

Me tÀssÀ.
Hieno juoksuvuosi on takanapÀin ja paljon hyviÀ muistoja. Uusia muistoja tulee, kun Korona on ensin nujerrettu. Sitten taas tavataan ystÀviÀ ja juostaan ja kannustetaan yhdessÀ. Siihen asti pysykÀÀ terveinÀ ja peskÀÀ kÀsiÀ.

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...