maanantai 11. toukokuuta 2020

Meidän viikko

Viime postauksen jälkeen on ollut hyvä treeniviikko. Juoksukilsoja on tullut ihan kivasti, meille riittävästi ja ollaan tyytyväisiä omaan tekemiseen.

Käyn tällä kertaa viikon treenejä läpi ja nythän on tämän hetken treenien tarkoituksena keskittyä peruskuntoon ja vk-harjoitteluun eli treenit on sen mukaisia. Lähempänä juoksutapahtumia tulee sitten niihin valmistavia treenejä enemmin.

Maanantaina juoksin 12 km aikaan 1.33.52 kevyesti. Kävin samalla etsiskelemässä uusia juoksureittejä. Eksyin välillä metsäpolullekin hetkeksi.

                                                                                                                            
                                                                                                                    
                                                                                          

Tiistaina Jussi juoksi aamupäivätreenin, joka on ihan uutta meille, koska yleensä aina Jussi on aamuisin töissä. Nyt Korona-aikana työvuorot vaihtelevat ja siten voi treenatakin eri aikoihin päivästä. Jussin lenkki todella kevyesti, ylämäet kävellen 10,15 km

Minulla taas oli vuorossa työpäivän jälkeen lyhyt lämmittelylenkki ja siihen päälle etäpilatestreffit, eli etäpilatestunti. Pilatesta vetää ihana Heidi Saarelma ja olen todella tykännyt pilateksesta kotona. Saa tehdä ihan omaan tahtiin ja omalla tavalla, laji on kuitenkin vielä mulle aika vieras. Yhdellä Pilates tunnilla kävimme Jussin kanssa yhdessä Juoksusingin treeninä, kun Heidi veti Juoksijan pilatesta.

                               



Keskiviikko toi tullessaan vauhtileikittelyn, eli vk treeniä. Jalat ja kroppa toimi hyvin, mutta hengityksen kanssa on ollut ongelmia. Edelleen jotkut pölyt tai muut aiheuttavat yskää ja lievää hengenahdistusta. Pystyn kuitenkin juoksemaan, vaikka hengitys ei kulje normaalisti. Lääkärissä on käyty ja koronatesti tehty. Kaikki ok, eikä syytä yskään löytynyt. Kummallakin oli sama treeni ohjelmassa, kuvassa mun vauhtileikittelysuoritus.



Torstaina lepopäivä, mutta Sirun kanssa tehtiin puolentoista tunnin kävelylenkki. Koirantahtisella vauhdilla, jotta sai haistella rauhassa ja haistelun lisäksi myös maistella. Ruohoa pitää pysähtyä syömään tuon tuostakin ja aina välillä löytyy jotain hyviä makupaloja, vaikka äippä kuinka yrittää kieltää syömästä niitä. Jäniksen papanat on parasta herkkua.

Perjantaina kävin hakemassa apua selkäkipuihin osteopaatilla. Samana iltana selkä tuntuikin jo tosi hyvältä ja seuraavana aamuna selkkäkipu oli huomattavasti vähäisempää kuin yleensä. Uusi käsittely on tiedossa ensi tiistaina.

Seuraava lenkki oli pitkä rauhallinen kävely, eli retki Vantaanjoen maisemiin. Välillä muutakin liikuntaa ja tekemistä kuin juoksua. Ilma oli todella lämmin ja me pakkasimme eväät mukaan ja lähdimme retkelle. Bussilla matkustimme ensin Paloheinään ja sieltä kävellen Haltialan tilalle. Bussilla matkustaminen oli siitä näppärä vaihtoehto, että emme ole omassa autossa kiinni, eikä tarvitse palata auton luo, vaan voimme mennä ihan omia reittejä. Vantaanjoen näkymät ja paikat olivat tosi kivoja ja kauniita. Suosittelen muillekin ulkoilemaan siellä.

                              
                                                            

Sunnuntaina vielä äitienpäivän kunniaksi pitkä lenkki molemmilla ja sitten olikin viikon treenit ja liikunnat tehty. Jussin pitkä lenkki oli pituudeltaan 17.47 km ja aikaa meni 2.03:43. Minulla pitkä lenkki kesti 1:42:10 ja matkaa kertyi 13,47 km. Pidemmällekin olisin jaksanut, mutta äitienpäivän velvollisuudet kutsuivat ja kotona odotti ruoan laitto. Aivan ihana sää oli lenkkeilylle ja toivotaan että näitä ihania säitä olisi tänä kesänä mahdollisimman paljon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...