maanantai 1. kesäkuuta 2020

Pitkän lenkin fiiliksiä ja varustehankintoja



Viikko on taas treenailtu ja hyvällä fiiliksellä on treenit sujuneet. Treenivarusteita on vähän hankittu uusia ja niistä ajattelinkin nyt kirjoitella. Aloitan kuitenkin treenistä ja erityisesti viimeisestä pitkiksestä.
 
Lauantaina juoksin pitkän lenkin ja yleensä aina käy niin, että en malta juosta tarpeeksi hiljaa, jotta sykkeet pysyisivät aisoissa. Lähdin juoksemaan sillä ajatuksella että nyt menen sykkeet edellä, eli sykkeiden pitää pysyä alhaalla, alle 135:ssä lyönnissä.
Olipas aikamoinen mielenharjoitus. Jalat yrittivät väkisin viedä kovempaa ja parissa kohtaa huomasin sykkeenkin nousseen 140:n tietämille. Isoimmat ylämäet kävellen ja jatkuvasti sykkeitä tarkkaillen maltoin juosta niin hiljaa että sain sykkeet pysymään alhaalla. Mieltä piinasi välillä ajatus siitä että mitä muut lenkkeilijät miettivät. Luuleeko ne, että en pääse kovempaa, tai että "voi tota raukkaa joka yrittää juosta". Voispa joku luulla ihan aloittelijaksikin. Mielestäni en enää ihan aloittelija kuitenkaan ole. 
Päätin kuitenkin että miettikööt muut mitä haluavat, niin jatkan samaan tahtiin. Juostessani huomasin miten vaativaa ja vaikeaa hitaasti juokseminen on, ainakin minulle. Huomasin välillä jännittäväni hartioita, kun keskityin hitaaseen menoon. Tuntui että jalkoihin sattuu pelkkä hitaan vauhdin ylläpito. Ei vaikuttanut ainakaan loppulenkistä siltä että olisi ollut kovinkaan rentoa juoksua, eikä varmaan näyttänytkään siltä. Maltoin kuitenkin juosta koko matkan hitaasti ja sykkeetkin pysyivät alhaalla, olin tyytyväinen. Lisäksi tutustuin taas uusiin alueisiin asuinalueellamme ja löysin uuden kivan juoksureitin. Juoksu on todella hyvä tapa tutustua lähialueisiin. 







Muita menneen viikon treenejä olivat kisavauhtinen vitonen ja kevyt lenkki, joka myös oli 5 km. Juoksuohjelmassa kyllä luki että sen olisi pitänyt olla 8 km. Aina ei lenkit mene niinkuin ohjelmassa lukee. Parempi kuitenkin että käy edes pienen lenkin, kuin ei lenkkiä ollenkaan. 



Jussi on juossut taas työmatkoja edestakaisin ja täytyy hattua nostaa että jaksaa ja viitsii lähteä juoksemalla töihin, kun työpäivä alkaa klo 4:n jälkeen aamuyöllä. Polkupyörän Jussi laittoi myös kuntoon ja on nyt uudelleen innostunut pyöräilystä. 
Lauantaina Jussi kävi tekemässä 53,5 km pyörälenkin. Suunnitelma mökille pyöräilystä on olemassa, katsotaan toteutuuko. Matkaa kertyisi n. 160 km. Tähän suunnitelmaan tietysti kovasti vaikuttaa sää, joka voi olla kovinkin oikullinen suomen kesässä.

Seuraavaksi varusteista.
Olen kärsinyt siitä että sykevyö hankaa edestä. Sopivia urheiluliivejä ei ole tahtonut löytyä, jotka pitäisivat sykevyön sensorin paikallaan juoksun aikana. Valmentajalta sain vinkin liiveistä joissa on integroituna sykevö ja sensori kiinnitetään niihin neppareilla. Näiden valmistus on lopetettu, mutta jostain vielä voisi löytyä. Netistä etsiskelin ja löytyihän niitä vielä. 



Viikon pitkiksellä käytin näitä ekan kerran ja voin sanoa että oli kyllä hyvä ostos. Sykevyö toimi todella hyvin ja oli miellyttävät päällä. Muut liivit joita olen ostanut juoksua varten menee nyt muuhun käyttöön, esimerkiksi pyöräilyyn, Viikonloppuna olin ostamassa tyttären kanssa hänelle polkupyörää, ja kuinka ollakaan törmäsin urheiluliikkeessä näihin poistorekillä, pakkohan se oli ostaa toisetkin samanlaiset.

Kenkä hankintoja olen myös tehnyt tässä kevään aikana. Itseasiassa sain ystävältä käyttämättömät Adidaksen Adizerot ja tähän asti olen juossutkin Adidaksen kengissä. Ne ovat olleet hyviä ja sopivat jalkaani kuin sukat. Tuntuvat heti hyviltä. Nämä uudet saadutkin kengät tuntuivat heti hyviltä. Olen käyttänyt niitä lähinnä nopeilla lenkeillä, kuten 5km tai radalla. Pitkille lenkeille ovat mun makuun hiukan liian ohut pohjaiset. 



Adidasten lisäksi halusin kokeilla Hokan kenkiä, joten ostin Clifton 6 kengät. Tästä on jo noin kuukausi aikaa, mutta vieläkään ei ole Hokat kunnolla muotoutuneet jalkaani, tai jalkani ei ole tottuneet niihin. Nyt kävin kyllä jo pitkän lenkin niillä, mutta loppumatkasta jo tuli pientä hankauksen tunnetta toiseen jalkaan. Niistä ei ehkä ikinä tule pitkän matkan kenkiä, niinkuin ajattelin, tai sitten vain tottuminen vie normaalia pidemmän ajan. Jatkan niihin totuttelemista, joten ehkä nekin vielä muotoutuvat minulle sopiviksi juoksukengiksi. Juosken nyt Adidaksilla ja Hokilla vuorotellen.


Nämä nyt käytössä pitkiksillä.

Nämä on mun ekat Adidakset. Tosi hyvät ja yhteisiä kilsoja on jo paljon.


Kenkien lisäksi hankintalistalla on ollut juoksushortsit. Nyt on kahdet hankittuna ja hyviä housuja molemmat. Nyt kun kesä on koittanut niin on ollut todella ihanaa juosta shortseissa ja T-paidassa. Ihanat punaiset shortsit on saatu Zero Pointilta KLIK ja toiset ostin sopivaan hintaan KLIK KLIK Kestävyysurheiluvaruste Marjomäeltä. Vielä pitäisi hankkia pyöräilyshortsit.




Viikon viimeisenä lenkkinä treeniohjelmassa luki omatoimilenkki. Päätin tehdä sen pyörällä. Oli ihana kesäinen ilta. Pyöräilin meren rantaan ja kävin haistelemassa meri-ilmaa. Olikin todella rentouttavaa istuskella rantakalliolla ja nauttia auringosta. Meren rannasta pyöräilin vielä puistoon jossa on kiva vesiputous ja puisto veden ympärillä. Puisto on pieni, mutta rauhoittaa kuitenkin kivasti mieltä. Kotiin päästyäni päätin että tämän lenkin menen vielä joku päivä juosten. Kilsoja tuli 19 ja se on 0ikein sopiva pitkä lenkki jollekin viikolle. 







Tänään saimme valmentajalta jatkoa treeniohjelmiin ja pientä jännitystä tuo se että ohjelmassa on omasta toiveesta molemmilla yksi todella pitkä lenkki. Lenkin pituus on 30 km ja se on pisin lenkki jonka olen ikinä juossut. Kohti Honolulua siis... 😄












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...