maanantai 20. heinÀkuuta 2020

Viime viikon treenit pikaisesti


Aloitimme kerrankin viikon treenit maanantaina. YleensÀ aina menee tiistaille tai keskiviikolle viikon eka treeni.

Maanantain lenkki oli minulla kevyt PK-treeni 7,81 km. Alku kulki hyvin ja aika kevyesti. Puolessa vÀlissÀ lenkkiÀ alkoi hengityksen kanssa ongelmat ja oli pakko kÀvellÀ paljon. Minulla on ollut viime aikoina ongelmia hengityksen kanssa, kun tuntuu ettÀ ahdistaa juostessa todella paljon.
Laitoinkin kyselyÀ parviÀlylle Facebookiin juoksuryhmÀÀn ja sieltÀ tuli oikein hyviÀ ajatuksia siitÀ mikÀ hengitysahdistuksen voisi aiheuttaa. Yksi johon suhtaudun todella vakavasti on rintalastan jumit. Olen nyt ahkerasti venytellyt rintalastaa ja Jussi on hieronut selÀn jumeja. Nyt tuntuu ettÀ se olisi jopa auttanut jonkin verran. LÀÀkÀri aika on toki varattu ja aion pyytÀÀ veriarvojen mittausta ja puhellustestejÀ. Kiropraktikko on seuraava osoite, johon ajattelin mennÀ. Jos lukijoissani on kiropraktikko joka haluaa somenÀkyvyyttÀ niin olen valmis yhteistyöhön. Kannattaa olla yhteydessÀ.




Tiistaina oli vuorossa VK-treeni ja sen olemme viime aikoina tehneet MyyrmÀen urheilukentÀllÀ. Juoksu sinne on juuri sopiva lÀmmittely ja sieltÀ pois menee loppuverkasta. Viikon VK treeninÀ meillÀ oli seuraavaa: Minulla 5x2min vedot, 2min kÀvelypalautuksilla. Jussin treeninÀ oli 10x1min vedot, 1min kÀvelypalautuksilla. Kokeilin myös valmentajamme Venlan lajia kÀvelemÀllÀ matalien aitojen yli. Ei minusta enÀÀ aituria tule, joten paras pysytellÀ vain tasaisella.



Hassua ettÀ tÀssÀ treenissÀ ei ollut mitÀÀn hengitysongelmia, vaikka edellisenÀ pÀivÀnÀ niitÀ oli vaikka kuinka paljon

Perjantaina tein pitkĂ€n lenkin juoksemalla töistĂ€ kotiin. Tankkasin pĂ€ivĂ€n aikana Jaksamisjuomaa ja otin sitĂ€ myös juoksuun mukaan veden lisĂ€ksi. Oli todella lĂ€mmin pĂ€ivĂ€ ja nestettĂ€ kului. Jaksamisjuoma on siitĂ€ kiva tuote ettĂ€ se vĂ€hentÀÀ tarvetta kĂ€ydĂ€ WC:ssĂ€ lenkin aikana. Nyt lenkkini kesti 2:06:57 ja kilsoja tuli 16,2 km. YhtÀÀn kertaa ei tarvinnut kĂ€ydĂ€ vessassa matkan aikana. YleensĂ€ aina joudun etsimÀÀn vessan sÀÀstĂ€ riippumatta, oli kylmĂ€ tai kuuma. Lenkin aikana hengitys kulki ihan ok hyvin. Olenkin nyt joka ilta venytellyt etenkin ylĂ€kroppaa.

TankkausevÀÀt


Kesken lenkin piti kÀÀntyĂ€ takaisin, 
kun meinasin joutua uimaan.


Naama punaisena kuumuudesta.

Jussin perjantailenkki oli kevyt PK, 00:55:29 min. Työviikosta vÀsyneenÀ ei lenkki kulkenut toivotusti, mutta vÀlillÀ se vain menee nÀin.

Eilen eli sunnuntaina oli ohjelmassa omatoiminen lenkki. PÀÀtin ettĂ€ menen tekemÀÀn porrastreenin. Otin instagramista HCRD porrastreeni-ohjelman, kirjoitin sen paperille ylös ja lĂ€hdin Malminkartanoon. LĂ€mmittelyn ja loppuverkan tein fillarilla. Porrastreeni tuntui oikein hyvĂ€ltĂ€ ja kivalta vaihtelulta. Ilma oli taas tosi lĂ€mmin ja hiki valui treenatessa. HyvĂ€ olo kuitenkin jĂ€i. Aion jatkossakin tehdĂ€ samaa porrastreeniĂ€. KĂ€ytin treeniin vain 40 ensimmĂ€istĂ€ porrasta. NiitĂ€ menin edestakaisin, enkĂ€ suinkaan lĂ€htenyt kipuamaan koko portaikkoa ylösasti. 

Tasajalkahypyt

Askelkyykky

Polvennosto

Muistilappu treenistÀ

LÀmmittelylenkki Lammaslammen ympÀri.

Jussi teki kympin lenkin ja juoksu kulki hyvin. Vaikka olikin takana työviikonloppu, niin olo oli vÀhemmin vÀsynyt kuin aiemmin viikolla.

TÀssÀ meidÀn viime viikon treenit. MinÀ jatkan rintalastan venyttelyÀ ja availua, jos saisin sillÀ hengitysongelmat kuriin. LÀÀkÀriin toki menen myös. TÀstÀ on taas hyvÀ jatkaa uuden viikon treeneihn.


Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...