tiistai 1. syyskuuta 2020

Helsinki Maratonin kisarapsa







 Lauantaina 22.8.2020  oli vuoden ensimmäinen juoksukisa, Helsinki maraton, jossa oli tarkoitus juosta puolimaraton. Aamu alkoi sateisena. Nautin runsaan aamupalan ja tein lähtövalmisteluja. Miettin että juoksenko lyhyillä vai pitkillä vaatteeilla. Päädyin pitkiin, joka osoittautuikin oikeaksi valinnaksi. 

Lähdettiin autolla kohti Helsinkiä ja Kaivopuistoa. Matkalla satoi edelleen ja mietin että starttaanko ollenkaan ja onko se sen arvoista juosta vesisateeessa. Sade loppui puoli tuntia ennen lähtöä. Lähtöalueella juteltiin tuttujen juoksukamujen kanssa. Nautin vielä kupin kahvia, kävin bajamajassa ja sitten olikin jo aika siirtyä lähtöviivalle. Tämän hetken olosuhteiden pakosta, lähtö oli jaettu viiden eri lähtöryhmään, että saatiin väljyyttä lähtöön.

Vielä ennen lähtöpaukkua omia ajatuksia kisan kulusta. Vuosi ollut raskas oman äidin kuoleman yms. juttujen vuoksi ja oman jaksamisen kanssa on sen myötä ollut treenitkin vaikeita. Kelloon asetin tavoiteajaksi 2h20min, jonka uskoin pystyväni juoksemaan viimeisten treenien perusteella.



Lähtölaskenta oli alkanut ja vaimoni Eija toivotti hyvää matkaa. Sade oli lopunut ja keli oli hyvä, ei muuta kuin liikeelle. Kaivarin rannasta lähdettiin rantaa pitkin kohti Olympiaterminaalia, josta käännyttiin takaisin Kaivarin suuntaan. Reitti oli  mukava, koska se kulki muutamassa kohdassa edes takaisin ja näki ketä muita oli lähtenyt nauttimaan Helsingin upeista maisemista. Taktiikka oli juosta tasaisen tappavalla tahdilla. Pitkillä matkoilla jaan kisan vitosen pätkiin, niin silloin pysyn hyvin perillä miten kisa ja matka edistyy.

Mikael Agricolan kirkon kohdalla täyttyi eka vitonen aikaan 32.18. Juoksu tuntui rullaavan oikein hyvin, oikeastaan nyt tuntui että kroppa oli lähtenyt käyntiin. Siitä reitti meni Punavuoren ja Hietalahden tori kautta kohti Jätkäsaarta, jossa kierrettiin Clarion hotelli. Reilun seiskan kohdalla oli reitin toinen juomapiste, otin yhden geelin ja mukin vettä. Matka jatkui takaisin Kaivariin josta alkoi toinen kierros. Kymppi täyteen 1.04.27, siis vitonen melkein samaan tahtiin kun ekakin. 

Toiselle kierrokselle ja juoksu tuntui ihan hyvältä. Olympiaterminaalin mäessä himmasin vähän vauhtia, että jaksan loppuun asti. Eirassa tuli 15km täyteen ja pikkaisen alkoi jo jaloissa painamaan. Aikaa oli kulunut 1.37.17, siis vitonen aikaan 32.54. Ihan kivasti menee. Punavuoren mäki tulee 16 kilometrin kohdalla ja päätän sen kävellä. 18 kilsassa pitää jaksottaa kävelyä ja juoksua jotta jaksan maaliin asti. Helsingin Löylyn käännöksellä tulee 20km täyteen ja aikaa kulunut 2.11.37.  Tästä kilsa maaliin, jaloissa painaa sekä oikeassa jalassa kramppeja, yritin kiristää vauhtia mutta en pystynyt joten hölköttelin ja kävelin maaliin aikaan 2.21.23. Todella onnellinen maaliin pääsystä ja melkein tavoiteajassa. Tästä on hyvä jatkaa HHM:lle 



Minä (Eija) en juossut näissä kisoissa, koska unohdin ilmoittautua. Oikeasti luulin että olin ilmoittautunut, mutta myöhemmin kävi ilmi että en ollutkaan. Ei se minua haitannut, olin reitin varrella kannustamassa  ja juoksinkin Jussin vierellä pienen matkan. Nautin juoksutapahtuman tunnelmasta ja tuttujen tapaamisesta. Tämän hetken Koronamaailmassa maskit ja turvavälit ovat arkipäivää, joten ompelin meille Helsinki10 maskit.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...