tiistai 8. syyskuuta 2020

Oma enkka ja muuta treeniÀ

 





Ihana ja rentouttava viikonloppu vietetty mahtavien ystÀvien kanssa. Paljon saunomista, uintia, aktiviteettia ja naurua. LisÀksi hyvÀÀ ruokaa ja juomaa ja seuraa. Voisiko viikonloppua paremmin viettÀÀ. TÀmÀn jÀlkeen jaksaa taas treenata, kun saa vÀlillÀ vÀhÀn rentoutua.




Viimeaikojen treenit on sujuneet hyvin. Hengitysongelmat joista olen aiemmin kertonut ovat vielÀ olemassa, mutta olen silti pystynyt treenaamaan ihan hyvin. LÀÀkÀriaika tulossa ja sitÀ ennen kaikki mahdolliset labrat ja sydÀnfilmikin. Vihdoinkin lÀÀkÀri joka oikeasti ottaa tosissaan mun ongelman. Ensi kerralla kun kirjoitan niin tiedÀn tÀstÀ enemmin.

VauhtikestÀvyyttÀ olisimme menneet tekemÀÀn MyyrmÀen urheilukentÀlle, mutta siellÀ olikin yllÀtys. KenttÀ on laitettu remonttiin ja juoksurata kerÀtty rullalle. HyvÀ ettÀ kenttÀ laitetaan kuntoon, kohta meillÀ on entistÀ ehompi paikka treenata.



LihaskuntotreeniÀ on kuulunut harjoitusohjelmaan ja sitÀ yritetÀÀn tehdÀ. Jostain syystÀ se kuitenkin on edelleen pakkopullaa, vaikka tiedossa on ettÀ se olisi tÀrkeÀ osa treenaamista. YritÀn kuitenkin saada tehtyÀ 1-2 kertaa viikossa.





PitkĂ€t lenkit ovat olleet n. 12 km ja kun ne juoksee peruskestĂ€vyysalueella, saa siihen kulumaan aikaa 1,5h.  Olen huomannut ettĂ€ vaikka juoksu on ollut vaikeaa hengitysongelmien takia, on se kuitenkin kannattanut. Pystyn helposti juoksemaan nykyÀÀn melko alhaisilla sykkeillĂ€ ja leposykekin yöllĂ€ on alhainen.

Viime lauantaina juoksin Midnightrunvirtual2020 juoksun. PÀÀtin ettĂ€ lĂ€hden ihan rauhassa juoksemaan, ja menen koko matkan itselleni sopivaa vauhtia. Ei saa tuntua liian pahalta matkan aikana. LĂ€hdin matkaan rauhassa ja sen verran seuraten sykkeitĂ€ ettĂ€ ne pysyivĂ€t pk alueella. YllĂ€ttĂ€in 5 km meni aikaan 00:30:28. Jatkoin rauhallista menoa, mutta annoin sykkeen nousta keltaiselle eli vauhtikestĂ€vyys alueelle. Edelleen juoksu tuntui hyvĂ€ltĂ€, eikĂ€ edes hengitysongelma vaivannut. 

Loppumatkasta annoin sykkeen nousta lisÀÀ ja pystyin jopa vĂ€hĂ€n kiristĂ€mÀÀn vauhtia, tai ainakin minusta tuntui ettĂ€ olisin kiristĂ€nyt vauhtia. Maaliin pÀÀstyĂ€ni huomasin ilokseni ettĂ€ juoksin oman ennĂ€tykseni. Loppuaika oli 01:01.17.  Olin todella iloinen hyvĂ€stĂ€ juoksusta ja se antoi taas lisÀÀ tsemppiĂ€ treeniin ja uskoa tuleviin juoksutapahtumiin.

Maaliin pÀÀstyÀni juoksin vielÀ kevyesti, osin kÀvellen, kotiin 3 km. KyllÀpÀ tuntui taas hyvÀlle kunnon lenkin jÀlkeen.


  


 Eilen vielĂ€ tein lyhyen lenkin ja siihen pÀÀlle koordinaatioita. Koordinaatiotreenin löytÀÀ tÀÀltĂ€ KLIKKLIK    Juoksija-lehden sivulta.

Ostin uudet juoksukengÀt ja tÀllÀ lenkillÀ kokeilin niitÀ ensi kerran. Tuntuivat oikein hyviltÀ, vaikka tietysti jalka tarvitsee totuttelua uusiin kenkiin. Nyt ei muuta kuin paljon kilsoja alle.


                  

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...