perjantai 23. lokakuuta 2020

PeruskuntotreenillÀ kohti talvea


Viime postauksesta on mennyt jo luvattoman kauan aikaa. TÀssÀ on vietetty treenien suhteen vÀhÀn niin kuin ylimenokautta, tai miksi sitÀ nyt kutsuisi, kun vaan laiskottaa. Sama ylimenolaiskotus kai sitÀ on sitten ollut blogin kirjoittamisen suhteenkin.

Nyt tÀhÀn aikaan vuodesta tietysti panostetaan peruskuntokauteen ja aika rauhallisesti mennÀÀn varmaankin jouluun asti. Suunnitelmissa kuitenkin on tÀssÀ talven aikana kiinnittÀÀ huomiota voimatreeniin muun juoksutreenin ohessa.

Voimatreeniin tietysti tuo oman mausteensa se ettÀ vÀlttÀmÀttÀ kuntosalille ei pÀÀse, tai ei ole nyt fiksua mennÀ, joten tÀytyy treenata kotona. Salilla jostain syytÀ tulee kuitenkin voimatreeni tehtyÀ paremmin, vaikka monesti samat liikkeet voisi tehdÀ kotonakin. Onhan meillÀ vÀlineistöÀkin jonkin verran.

Voimatreenit on jo aloitettu siten ettÀ ilmoittauduimme Juoksijan voimavalmennus-ryhmÀÀn, joka kokoontuu 4 kertaa ja sieltÀ sitten saamme ohjelman parantamaan lihasvoimaa juoksutreenin yhteyteen. Uskon ettÀ tuosta tulee talveksi todella hyvÀ paketti oman juoksuohjelman kylkeen. Suunnitelmissahan on ensi vuodelle se tÀysmatka eli maraton, tÀmÀ taas tuo lÀhemmÀksi sitÀ tavoitetta. Se onnistuuko maraton Honolulussa niin kuin on suunniteltu, jÀÀ vielÀ hÀmÀrÀn peittoon. Korona tilanne ratkaisee sen asian.





MennÀÀnpÀ seuraavaksi siihen mitÀ on tapahtunut tÀssÀ vÀlissÀ, kun en ole kirjoittanut blogia.

Olimme Jussin kanssa ilmoittautuneet Vantaan maratonille juoksemaan puolikasta. Jussille se piti olla vuoden pÀÀmatka ja mulle vain onnellinen maaliinpÀÀsy. Kuinka ollakaan korona alkoi taas lisÀÀntyĂ€ ja me pÀÀtimme jĂ€ttÀÀ Vantaan maratonin vĂ€liin. Sen sijaan pÀÀtimme juosta HHM osa 2. eli menimme juoksemaan uudestaan HHM reitin. Kaikki sujui hyvin, aurinko paistoi ja juoksu kulki ihan kivasti. VĂ€hĂ€n oli huonot jĂ€rjetelyt tĂ€llĂ€ HHM osa 2:lla, kun piti kantaa omat juomat mukana ja kĂ€ydĂ€ Oodissa (kirjastossa) vessassa.





Varsinaisen oikean HHM:n aikana mulle tuli polvikipu ja sinnittelin maaliin sen kanssa. Nyt kĂ€vi niin ettĂ€ polvikipu iski noin 13 km:n kohdalla ja jouduin kĂ€velemÀÀn aika paljon. Onneksi oli ihana ja lĂ€mmin aurinkoinen sÀÀ, joten sanoin Jussille ettĂ€ jatkaa vaan rauhassa matkaa, minĂ€ voin kyllĂ€ kĂ€vellĂ€ itsekseni. Jussi jatkoi matkaa juosten ja HHM reittiĂ€ seuraten ja minĂ€ pÀÀasiassa kĂ€velin pitkin Kaivopuiston rantaa Kauppatorille. VĂ€lillĂ€ pysĂ€hdyin ottamaan valokuvia tai muuten vain ihailemaan kaupunkia. Monesti siinĂ€ kĂ€vellessĂ€ mietin ettĂ€ onneksi en ole nyt Vantaan maratonilla juoksemassa ja keskeyttĂ€mĂ€ssĂ€. SiitĂ€ olisi jÀÀnyt paha mieli, tĂ€stĂ€ jĂ€i nyt vain hyvĂ€ mieli. 







Polveani ajatellen kÀvin kierrÀtyskeskuksesta ostamassa kÀvelysauvat. Yhden lenkin olen tehnyt niillÀ. Melko tylsÀÀ hommaa mun mielestÀ, mutta aion siltikin jatkaa tÀtÀkin treenimuotoa vÀlillÀ. Onhan se kuitenkin ihan hyvÀÀ peruskuntotreeniÀ.




TÀllÀ viikolla on urheiltu jotenkin melkein joka pÀivÀ. Maanantaina kotitreeniÀ voimaharjoittelun merkeissÀ. Tiistaina pitkÀstÀ aikaa juoksuringin treeneissÀ Pirkkolan urheilupuistossa. Oli taas kivat treenit. TÀllÀ kertaa oli ohjelmassa lyhyet intervallit. Alkuun pieni verkkalenkki ja sen pÀÀlle tekniikkaharjoituksia.



Keskiviikkona osallistuin pitkÀstÀ aikaa etÀpilatestunnille ja se kyllÀ tekee hyvÀÀ koko kropalle. Aion osallistua uudelleenkin. Ongelmana oli tÀllÀ kerralla se ettÀ tunti totautettiin Zoomissa ja kun en ole tutustunut ikinÀ sen kÀyttöön, niin en oikein osannut sitÀ kÀyttÀÀ. PÀÀsin kuitenkin mukaan ja hyvin meni.





Vaikka vÀlillÀ olen vÀhÀn laiska kirjoittamaan blogia, niin sitÀkin ahkerammin pÀivittelen instagramia. Jos meidÀn treenien seuraaminen kiinnostaa niin ota seurantaan @matkallahonoluluun


 

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tĂ€nne etelÀÀnkin ja tĂ€ytyy tunnustaa ettĂ€ lumi ja pakkanen ei ole meidĂ€n kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...