tiistai 17. marraskuuta 2020

Uusi juoksuohjelma ja muita kuulumisia


Heissan taas. Viime postauksessa odoteltiin uutta juoksuohjelmaa. Nyt meillä on uusi ohjelma ja treenit täydessä vauhdissa. Ohjelmaan sisällytetään lihaskuntotreeniä. Lisäksi ohjelmassa on huomioitu Aktia cupin osakilpailut. Ne menee harjoituskilpailuina ja samalla saa tsekattua miten kunto kohoaa talven aikana. Kilpailut on kuitenkin aina samalla reitillä ja tarkoitus on juosta myös aina sama matka.

Viime lauantaina oli ensimmäinen osakilpailu ja minä osallistuin siihen. Jussi jätti tällä kertaa osalllistumisen ja oli huoltojoukoissa, sekä ottamassa valokuvia. Mun oli tarkoitus juosta oma vauhtikestävyystreeni siellä, eikä lähteä rehkimään yhtään enempää. Ihmeellinen vaikutus on kuitenkin numerolapulla rinnassa, juoksin kovempaa kuin olin ajatellut ja tulin maaliin ajalla 00.29.28. Ihan tyytyväinen olen tähän ja tästä on hyvä lähteä parantamaan tulevissa kisoissa. Kiva oli tavat myös muutamia tuttuja tapahtumassa ja taidettiin saada uusia lenkkikavereitakin.





Juuri ennen Aktia Cupia juostulla lenkillä tuli tämän vuoden juoksukilometritavoite täyteen. Instassa jo sitä hehkutinkin että 1000 km on täynnä ja tätä vuotta on vielä jäljellä jonkin matkaa. Viime vuonna koko vuoden saldo oli 661 km, nyt siis reippaasti pidemmälle. Hyvin on juoksuvuosi mennyt, eikä suurempia kremppoja ole ollut. Hengityksen kanssa on ollut ongelmaa, mutta sekin tuntuu nyt menevän parempaan suuntaan. Pikkuisen toisen polven kanssa on ollut haastetta, mutta lihaskuntotreenien alettua, on sekin ongelma poistunut.


Juoksu treenejä ollaan tehty uuden ohjelman mukaan, joka sisältää tässä vaiheessa vuotta paljon peruskuntotreeniä ja sitä sitten maustetaan vauhtikestävyydellä ja maksimikestävyydellä. Juoksun lisäksi ollaan otettu ohjelmaan myös säännöllistä lihaskuntotreeniä. Kesällä sitten näkee mihin se riittää.

Jussi osallistui sunnuntaina Eeppiseen su-treeniin Wanhassa satamassa. Itsekin olisin osallistunut, mutta oli niin väsynyt olo että päätin jättää väliin. Osallistuin edelliseen treeniin ja samoin kuin silloin, oli nytkin todella hyvä treeni ja erittäin hyvä tila turvalliseen treenaamiseen.




Kotitreenejä ollaan nyt tehty ahkerasti, kun ei oikein taida uskaltaa salille mennä. Olen kyllä ajatellut että voisin käydä katsomassa olisiko salilla kuinka rauhallista aamulla klo 7, jospa silloin sinne uskaltaisi mennä. Mun työpaikka on aivan sen salin vieressä jonne meillä on kortit, niin ennen työpäivän aloitusta olisi salilla käynti helppoa. Vielä kun on joustava työaika, niin ei ole kovin tarkkaa moneltako siellä työpaikalla on.






Juoksu ja voimatreenien lisäksi olen käynyt kertaalleen hierojalla ja se tuo kyllä todella hyvää oloa koko kroppaan. Täytyypä tilata uusi hierontakerta lähiaikoina.


Uutena asiana tälle vuodelle ollaan alettu tekemään treenisuunnitelmat vihkoon. Suunnittelemme vihkoon etukäteen viikon treenit sisältäen juoksun ja voimatreenin. Voimatreeniin merkitään millä painoilla milloinkin on tehty, jotta näkee kehityksen. Mulle tällainen vihkoon suunnittelu on ollut aiemmin todella vaikeaa, enkä meinaa millään jaksaa tehdä tota kovin pitkään. Nyt täytyy yrittää kehittää itseään tässäkin kohdassa.




Juoksutreenit jatkuu ja kirjoittelen treeneistä lisää taas tuonnempana. Hyviä treenejä kaikille ja pysykää terveinä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjaamisella motivaatiota treeniin

  Talvi on tullut tänne eteläänkin ja täytyy tunnustaa että lumi ja pakkanen ei ole meidän kummankaan suosikkeja. Ulkona on kaunista, mutta ...